25 anys fent bategar el català

CNL de Sabadell

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 20 de desembre de 2017

A Sant Quirze, alumnes dels cursos de català, voluntaris i aprenents acomiaden l’any

Versos, nadales i el tradicional quinto

A Sant Quirze, alumnes dels cursos de català, voluntaris i aprenents acomiaden l’any

El 18 de desembre al Centre Cívic Can Feliu, els alumnes dels cursos de català, juntament amb uns quants voluntaris i aprenents, van acomiadar l'any cantant nadales i els cuplets que havien fet i jugant al quinto, joc tradicional al Vallès durant les festes nadalenques.

Nadales i cuplets

Després de llegir diversos poemes nadalencs d'escriptors catalans (Pere Quart, Miquel Martí i Pol i J. V. Foix), els participants a la trobada van cantar nadales tradicionals i uns quants cuplets que havien preparat els alumnes del curs de literatura seguint la música d'Els Pastorets, obra que es representa per Nadal i que acaba amb algunes estrofes improvisades que fan broma de l'actualitat.

Quinto

En acabat, van jugar al tradicional quinto nadalenc, en què, a més de les típiques expressions per referir-se als números (les banderes d'Itàlia -77-, un que fa por -1-, parella de músics -55-, pelat la iaia -80-, una cadireta -4-, el més porc de tots -69-, Sant Jordi -23-...), hi va haver alguna referència a l'actualitat. Entre rialles van acomiadar l'any i es van desitjar unes bones festes.

Nous cursos

Al febrer començaran nous cursos de català. A més dels tallers de literatura i d'escriptura, es faran cursos semipresencials de la majoria de nivells. Les proves de col·locació i les inscripcions es faran a partir del 12 de febrer a la Centre Cívic Can Feliu. Per a més informació podeu adreçar-vos a l'Oficina de Català (c. d'Eduard Toldrà, s/n - 93 721 18 99) passat festes.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes