25 anys fent bategar el català

CNL de Sabadell

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 4 de desembre de 2017

El VxL, un dels 27 voluntariats presents al Servei Comunitari

El VxL, un dels 27 voluntariats presents al Servei Comunitari

El dijous 30 va tenir lloc la taula rodona de presentació del nou portal web del servei Comunitari, un projecte que, dins del programa municipal Ciutat i Escola de l'Ajuntament de Sabadell,  té com a objectiu aconseguir que l'alumnat adquireixi el compromís cívic, es formi per actuar i millorar l'entorn i s'impliqui en la realitat que l'envolta. La iniciativa s'aplicarà als estudiants de 3r i 4t d'ESO, a partir del curs 2019-2020 i serà obligatori, amb la possibilitat d'ubicar-se al currículum. Per tal de facilitar l'aplicació del Servei Comunitari als centres de secundària, l'Ajuntament de Sabadell ha coordinat més d'una vintena d'entitats i institucions, que ofereixen projectes d'actuació que serveixen als centres per elaborar la seva proposta pedagògica.

Tots aquests projectes han estat recollits en un portal web, que s'ha presentat a la ciutadania i a les entitats col·laboradores. El tinent d'alcalde i regidor d'educació, Joan Berlanga, ha remarcat el treball conjunt entre entitats, institucions i centres escolars ja que "la implicació dels joves en els afers comuns és un dels objectius del Pla per a l'equitat i l'èxit educatiu". Durant la presentació del nou portal, es va explicar que s'impulsen 27 activitats de 23 entitats i de 10 àmbits diferents. Es va fer un tast de cinc propostes pertanyents a l'àmbit del suport a l'escolarització, la gent gran, la identitat històrica, la preservació del patrimoni cultural i el coneixement i manteniment del rodal.

El Voluntariat per la llengua, gestionat pel CNL de Sabadell, proposa, com a acció d'aprenentatge en el marc del Servei Comunitari, pràctiques de conversa entre un jove voluntari catalanoparlant i un aprenent que no té el català com a llengua habitual d'ús per tal que l'aprenent en millori el coneixement, es fomenti l'expressió oral i adquireixi fluïdesa en aquesta llengua. L'objectiu de proposar la dinàmica que segueix el VxL als instituts és potenciar l'ús del català entre els adolescents en moments no relacionats directament amb els estudis, com per exemple a l'hora de l'esbarjo. Es tracta de compartir, igual que fan el adults, 10 hores de conversa en català. Com a resultat de les converses, els joves parlen sense vergonya, adquireixen major fluïdesa, s'estableixen vincles socials i una millora lingüística notable.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes