25 anys fent bategar el català

CNL de Sabadell

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 22 de novembre de 2017

Enric Larreula dibuixa les vicissituds del català a Sabadell

Enric Larreula dibuixa les vicissituds del català a Sabadell

El 21 de novembre a les 19. 30 hores a la Llar del Llibre de Sabadell va tenir lloc la presentació del llibre La llengua dibuixada, d'Enric Larreula, a càrrec de David Vila i el mateix autor. Una trentena d'assistents, entre ells participants en el Voluntariat per la llengua, van gaudir de l'acte, organitzat per Òmnium Cultural, Plataforma per la llengua, Assemblea.cat i el CNL de Sabadell.

David Vila va esbossar la trajectòria de Larreula, escriptor, dibuixant i cantant, vinculat a Òmnium Cultural, des d'on, a més de fer classes en escoles, va treballar intensament per normalitzar l'aprenentatge del i en català. De l'autor, Vila en va remarcar la lucidesa, el sentit crític i el compromís inqüestionable amb el català.

Enric Larreula va explicar que el llibre recull la seva lluita per salvar l'ús de la llengua catalana tot aprofitant els dibuixos que entre els anys 1977 i 1984 va fer per a la revista Butlletí dels Seminaris de la DEC d'Òmnium Cultural, en els quals intentava ridiculitzar les actituds i el discurs dels contraris a l´ús normal del català.

En acabar, es va encetar un diàleg molt interessant sobre hàbits, actituds lingüístiques i sobre la importància de desfer-nos de la submissió lingüística, aprenent a fer el servir el català en qualsevol situació i amb plena comoditat. Perquè, tal com diu David Vila al pròleg del llibre: "La Llengua dibuixada és una invitació a la normalitat. Acceptem-la".Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes