25 anys fent bategar el català

CNL de Sabadell

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 22 de novembre de 2017

Xerrada a Sant Quirze sobre els camps de concentració nazis

A càrrec de David Domènech de l'Amical de Mauthausen

Xerrada a Sant Quirze sobre els camps de concentració nazis

El 20 de novembre a Sant Quirze del Vallès va tenir lloc una xerrada sobre la situació dels espanyols republicans als camps de concentració nazis a càrrec de David Domènech, soci de l'Amical de Mauthausen i alumne dels cursos de català.

La trobada, organitzada per l'Oficina de Català, va permetre conèixer l'evolució dels camps nazis als diferents països europeus d'ençà que Hitler va arribar al poder i l'experiència dels espanyols republicans -uns 6.000- que van ser-hi deportats.

El ponent és membre molt actiu de l'entitat, que durant els darrers anys ha visitat nombrosos camps de concentració, ha participat en actes de record a diferents països europeus i ha conegut uns quants supervivents de l'holocaust. Per això va poder explicar algunes anècdotes personals molt interessants.

Aquesta xerrada va sorgir a partir del treball de l'obra de Montserrat Roig al taller de literatura, autora d'una obra fonamental per conèixer molts dels catalans que van anar a parar a camps d'extermini un cop acabada la Guerra Civil: Els catalans als camps nazis.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes