25 anys fent bategar el català

CNL de Sabadell

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 18 d'octubre de 2017

“Aprendre català és un dret”

L'escriptora Najat El Hachmi dona el tret de sortida dels cursos de català i de l'edició de tardor del Voluntariat per la llengua

 

“Aprendre català és un dret”

El dimarts  17 d'octubre el Centre de Normalització Lingüística de Sabadell va celebrar el tradicional inici dels cursos de català i de l'edició de tardor del Voluntariat per la llengua amb la conferència de Najat El Hachmi "Els llibres fan arrels", sobre la importància de la lectura en la cohesió social.

Najat El Hachmi es va donar a conèixer l'any 2004 amb l'obra Jo també soc catalana. L'any 2008, L'últim patriarca li va valdre el premi Ramon Llull de novel·la i el 2015 va rebre el premi Sant Joan per La filla estrangera.

L'autora, que va néixer al Marroc i es va traslladar a Vic amb la seva família quan tenia 8 anys, va destacar el paper de la lectura en la consolidació del sentiment de pertinença.

Algunes de les reflexions que va fer tenen plena vigència en un moment que es torna a posar en qüestió quina ha de ser la llengua vehicular a l'escola: "La llengua catalana és un patrimoni de tothom que viu a Catalunya, i aprendre-la és un dret perquè tots tinguem les mateixes oportunitats, sigui quin sigui el nostre origen".

Sobre la seva faceta lectora va confessar que per a ella llegir és com mirar pel forat del pany la intimitat dels altres. En aquest sentit va destacar l'obra de tres autores:  Víctor Català, Mercè Rodoreda i Montserrat Roig. "La llibertat és una biblioteca", va sentenciar.

Un dels objectius del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell és promoure la llengua com un dels elements clau en la cohesió d'una societat, i una de les eines per fer-ho és el foment de la lectura. Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes