25 anys fent bategar el català

CNL de Sabadell

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 23 d'octubre de 2015

Matthew Tree i Eliana Oliveira donen el tret de sortida als cursos i al VxL del CNL de Sabadell

L'acte Ajuda'm: mira'm en català! va inaugurar dimecres passat els cursos de català 2015/2016 i l'edició de tardor del Voluntariat per la llengua. La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sabadell, Montserrat Chacon va donar la benvinguda als assistents.

Matthew Tree i Eliana Oliveira donen el tret de sortida als cursos i al VxL del CNL de Sabadell

Matthew Tree i Eliana Oliveira, dos escriptors d'origen estranger que han adoptat el català com a llengua pròpia, van explicar al públic que omplia la sala d'actes del Casal Pere Quart la seva experiència quan van arribar a Catalunya, què els va empènyer a aprendre català i les dificultats que es van trobar.

"L'immigrant arriba a Barcelona i descobreix el català. L'immigrant decideix aprendre català. L'immigrant s'adreça en català al català 1. El català 1 li contesta en espanyol..." Aquest fragment d'un conte de David Vila, que ell mateix va llegir per acabar l'acte, exemplifica molt bé un comportament lingüístic habitual en els catalanoparlants que tant l'Eliana com el Matthew van denunciar en la seva intervenció.

Les preguntes que els alumnes dels cursos i els aprenents que participen en el programa del Voluntariat lingüístic havien preparat van servir perquè els convidats expliquessin anècdotes personals que molt sovint van provocar la hilaritat del públic. I entre rialles tots els assistents vam ser conscients d'una idea molt seriosa: el català és cosa de tots, dels catalanoparlants i dels que ho volen ser.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter