3 mesos de revistes digitals en català gratuïtes per a tot l'alumnat del CPNL i els participants del VxL

Difusió

L'APPEC renova la seva col·laboració amb el Voluntariat per la llengua (VxL) i amplia l'accés a l'iQUIOSC.cat a tot l'alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística per reforçar l'aprenentatge del català

L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), editors de revistes digitals en català, col·labora amb el Voluntariat per la llengua (VxL) per oferir 3 mesos d'accés lliure a les seves revistes. Actualment, més de 34.000 persones podran gaudir de la lectura en català perquè la subscripció gratuïta a l'iQUIOSC.cat s'ha ampliat a tot l'alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Fins ara, aquest avantatge només s'adreçava als participants del VxL, tant aprenents com voluntaris.

L'iQUIOSC.cat és la plataforma digital de l'APPEC, que inclou més de 60 capçaleres de premsa i revistes digitals en català de temàtiques tan diverses com l'esport, la música, l'educació o el turisme. Ara per ara, poden gaudir de l'oferta de tarifa plana els més de 28.000 alumnes que s'han inscrit al CPNL aquest setembre i les gairebé 6.000 parelles lingüístiques del VxL actives actualment. A través de la lectura del catàleg de revistes, tant ells com els nous alumnes i participants del VxL podran reforçar l'aprenentatge de la llengua d'una manera pràctica i adaptada als seus interessos. S'hi podrà accedir a través del web i de dispositius mòbils amb sistemes operatius Android i iOS, les revistes es podran llegir en línia o descarregar-les, i caldrà abonar 0,01€ que serà retornat poc després. El procés per subscriure-s'hi serà el mateix que fins ara han seguit els participants del VxL.

La col·laboració entre el VxL i l'APPEC va començar l'any 2018 en forma de conveni. Enguany, l'APPEC ha signat l'adhesió com a entitat col·laboradora en un acord que té una vigència de dos anys. L'APPEC, entre d'altres accions, col·labora puntualment en l'organització d'activitats conjuntes amb els centres de normalització lingüística.

L'APPEC és una entitat sense ànim de lucre que agrupa els editors de revistes en català d'informació general i especialitzada que tenen distribució i difusió dins de l'àmbit català. Actualment, té 212 revistes i mitjans digitals associats. En els seus gairebé 40 anys d'història ha rebut reconeixements com el Premi Nacional de Comunicació Premsa i la Creu de Sant Jordi.


El Voluntariat per la llengua, programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística i gestionat territorialment pel CPNL, ha constituït més de 6.000 parelles des del gener fins al setembre de 2022. Des que es va iniciar el 2003 com a programa de govern, el VxL ha format gairebé 165.000 parelles lingüístiques i ha comptat amb la col·laboració de gairebé 2.000 entitats i més de 8.000 establiments.

Vols compartir aquesta notícia?