El Voluntariat per la llengua no s’atura durant el confinament

Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua que gestiona el Centre de Normalització Lingüística Roses forma 30 parelles en la modalitat virtual

El Consorci per a la Normalització Lingüística va haver d'interrompre totes les activitats presencials el 12 de març arran del decret d'estat d'alarma, tant les formatives com les que es fan fora de l'aula. Les parelles lingüístiques de la modalitat presencial del Voluntariat per la llengua que hi havia en actiu aleshores van haver d'aturar les trobades i algunes han pogut continuar-les mitjançant videoconferència o videotrucada.

Durant les primeres setmanes del confinament, es va fer seguiment de les parelles lingüístiques formades anteriorment, la qual cosa va permetre trobar participants, en especial voluntaris, que ja havien acabat les trobades amb la parella lingüística i que s'oferien per començar-ne una altra en la modalitat virtual, alguns d'ells, per primera vegada, atès que el confinament està fent perdre la por a les eines de videoconferència.

A partir del mes d'abril, es va reprendre la formació de parelles lingüístiques al CPNL, exclusivament en aquesta modalitat virtual. Des d'aleshores, al CNL Roses se n'han formades una trentena, gràcies, d'una banda, als voluntaris que s'hi havien ofert darrerament així com als qui s'hi han inscrit durant el confinament i de l'altra, gràcies als aprenents inscrits a l'aplicació al llarg dels últims mesos que no havien pogut començar a participar-hi per l'escassetat de voluntaris disponibles.

Una trentena de parelles lingüístiques no és una xifra gens menyspreable, si es té en compte que durant els primers mesos de l'any fins a mitjans de març, al CNL Roses se n'havien formades 17 en la modalitat virtual i 31 en la modalitat presencial.

Alguns participants en la modalitat virtual del CNL Roses han compartit la seva experiència, a través de textos i fotografies com les que acompanyen aquesta notícia, al blog del portal del programa (www.vxl.cat/blog), que podeu llegir havent clicat els enllaços de sota.

Durant les últimes setmanes, s'han fet crides des de diversos centres de normalització lingüística, i també des del CNL Roses, per animar a fer voluntariat lingüístic, que estan donant resultats en forma de nous voluntaris inscrits. Es preveu, doncs, que es puguin continuar formant parelles lingüístiques, atès que les persones que estan aprenent la llengua i la volen utilitzar, tant exalumnes de cursos presencials de català, com els qui estudien en línia través de la plataforma Parla.cat, valoren molt positivament l'oportunitat de conversar distesament amb una persona voluntària.

CNL Roses

Vols compartir aquesta notícia?