25 anys fent bategar el català

CNL Roses

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 25 de juny de 2019

L’alumnat del Servei Local de Català d’Esplugues de Llobregat visita “l’Ou com balla” a Barcelona

El passat 20 de juny, diada de Corpus, l'alumnat del SLC d'Esplugues de Llobregat va recórrer cinc  racons emblemàtics de Barcelona per veure l'Ou com balla: l'Ateneu Barcelonès, el museu Marès, l'Arxiu de la Corona d'Aragó, la Casa de l'Ardiaca i el claustre de Santa Anna.

L’alumnat del Servei Local de Català d’Esplugues de Llobregat visita “l’Ou com balla” a Barcelona

L'ou com balla és una tradició que té lloc en diverses poblacions de Catalunya el dia del Corpus Christi. Consisteix a col·locar un ou buit, amb un punt de cera per tapar el forat pel qual s'ha buidat, sobre el raig d'aigua d'un brollador d'una font, de manera que giravolti sense caure. La font, habitualment, es guarneix amb flors i fruites del temps, com les cireres amb les quals es cobreix la tassa de la font, o la ginesta i els clavells

La convocatòria va ser un èxit: 25 alumnes de tots els nivells van voler conèixer de primera mà la tradició de Corpus, que ja havien treballat a classe prèviament. Després de la visita, una alumna del Bàsic 2 va fer un vídeo per compartir amb els companys de classe: "Tradicions i costums que et sedueixen, captiven i enamoren".


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter