25 anys fent bategar el català

CNL Roses

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 13 de juny de 2019

Voluntariat per la llengua exprés en la sortida a Besalú del Servei Local de Català de Sant Just Desvern

El divendres 7 de juny, el Servei Local de Català de Sant Just Desvern va acomiadar el curs amb una sortida en autocar a Besalú, espai on transcorre l'acció de la novel·la El pont dels jueus de Martí Gironell, llegida durant el tercer trimestre en els Clubs de Lectura.

Voluntariat per la llengua exprés en la sortida a Besalú del Servei Local de Català de Sant Just Desvern

Un cop a la vila comtal es va fer una visita guiada pel pont Vell, les restes de la sinagoga, els banys jueus i el monestir de Sant Pere. Es va dinar en un restaurant proper i es va agafar l'autocar per tornar cap a Sant Just .

En la sortida van participar-hi 40 persones, entre membres dels Clubs de Lectura, alumnes, voluntaris i aprenents del CNL Roses, la presència dels quals va permetre dur a terme la pràctica de dinamització Voluntariat per la llengua exprés.

Amb el Voluntariat exprés es facilita la conversa entre voluntaris i aprenents que van canviant de parella i el coneixement entre els assistents. També serveix per animar els participants a apuntar-se al programa del VxL.

Durant el trajecte de tornada en autocar, es va fer recompte del nombre de converses que cada participant havia mantingut a través de l'activitat del Voluntariat exprés i es va obsequiar els més conversadors, que n'havien fet 11, amb diversos premis, entre ells un exemplar de la novel·la Claus i Lucas d'Agota Kristof.

A més d'aquesta sortida, els participants dels Clubs de Lectura van dur a terme dues activitats més de llengua i cultura al final dels trimestres anteriors, relacionades amb les novel·les La felicitat de Lluís Anton Baulenas i Desig de xocolata de Care Santos.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter