25 anys fent bategar el català

CNL Roses

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 28 de febrer de 2019

Al CNL Roses “Vestim paraules!” pel Dia Internacional de la Llengua Materna

Del 19 al 26 de febrer el CNL Roses ha proposat diverses activitats a l'alumnat dels cursos de català dels bàsics i elementals per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna.

Al CNL Roses “Vestim paraules!” pel Dia Internacional de la Llengua Materna

Enguany, com a novetat, al SLC d'Esplugues es va resoldre un Kahoot adreçat al nivell Bàsic 1 i Bàsic 2, elaborat per a l'ocasió, sobre les llengües del món. Després l'alumnat va escriure en una cartolina una paraula en la seva llengua materna i havien d'explicar per què l'havien escollida.

Una altra activitat és Vestim paraules! que es va fer al SLC de Sant Just i Sant Feliu. L'alumnat havia de dur una samarreta vella, pensar una paraula que els agradés en la seva llengua, i escriure-la amb retoladors en la seva llengua materna i en català. Després es va fer una exposició de totes les samarretes als vestíbuls dels SLC com a mostra de l'activitat.

Al SLC de Sant Joan, també es van treballar altres materials, que van servir de pretext perquè algunes alumnes s'expressessin en quítxua i algú més en garifuna, una llengua procedent d'Àfrica que parlen comunitats d'Hondures. Com que la gran majoria d'alumnes prové de l'Amèrica llatina, el professor els va explicar que algunes paraules que fan servir habitualment són d'origen català, fet que els va sorprendre positivament.


CNL Roses
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter