25 anys fent bategar el català

CNL Roses

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 17 de desembre de 2018

El Centre de Normalització Lingüística Roses commemora l’Any Fabra amb més de 600 participants.

L'any 2018 el CNL Roses ha commemorat la figura i l'obra de Pompeu Fabra amb una gran quantitat d'activitats adreçades a l'alumnat, voluntariat i públic en general de Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just i Esplugues de Llobregat.

El Centre de Normalització Lingüística Roses commemora  l’Any Fabra amb més de 600 participants.

Hem celebrat els 150 anys del naixement del lingüista i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana, apropant el gramàtic català més il·lustre a la ciutadania.

La primera activitat de l'Any Fabra al CNL Roses va ser la participació en el Dictat Fabra en línia el 20 de febrer, data en què va néixer el mestre, i tret de sortida de l'Any Fabra. En total hi van participar 200 alumnes

El 20 d'abril al Centre Cívic Les Tovalloles de Sant Feliu de Llobregat, David Paloma, professor de la UAB ens va oferir la  conferència "Per què Pompeu Fabra va ser el seny ordenador de la llengua catalana?", en la qual ens va fer una pinzellada del context polític i social de l'època i de la vida i obra de Pompeu Fabra. Hi van assistir unes 70 persones. La conferència va inaugurar la XV Setmana per la Llengua de la ciutat. I per a la canalla, l'espectacle de titelles Mestre Fabra, caçador de paraules.

Així mateix, La Ruta Fabra, ruta cultural, a peu, entorn dels episodis més rellevants de la vida i l'obra de Pompeu Fabra també ha tingut un alt índex de participació; a les dues primeres rutes hi han assistit 33 persones i al febrer, se'n farà una altra. Aquesta ruta té set parades relacionades amb la infància, els estudis i el lleure del Mestre, així com la seva relació amb L'Avenç, l'Ateneu, el Centre Excursionista de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans.

A més, 40 persones van gaudir, el 21 de novembre, a l'Ateneu de Sant Just, del monòleg "Pompeu Fabra: jugada mestra! ", espectacle que utilitza la metàfora esportiva per introduir-nos a la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana.

El 29 de novembre el Club de Lectura fàcil del SLC Sant Just ha treballat el llibre Tant de gust...Senyor Fabra.

A les aules també s'han fet activitats relacionades amb la vida i obra del mestre com el Kahoot, frases informatives i lúdiques sobre Fabra, etc., amb més de 175 participants.

D'altra banda, les 4 poblacions del CNL Roses han gaudit de l'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" que mostra un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions.

Totes les activitats de l'Any Fabra han posat en valor la figura i obra del mestre i l'han donat a conèixer arreu de les ciutats del CNL Roses.


CNL Roses
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes