25 anys fent bategar el català

CNL Roses

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 17 de desembre de 2018

L'alumnat de Sant Joan Despí commemora l’Any Jujol 140

Van visitar l'exposició "Generació Jujol" que va acollir l'emblemàtic edifici de Can Negre

L'alumnat de Sant Joan Despí commemora l’Any Jujol 140

El passat mes de novembre els dos grups de nivell bàsic 1 de Sant Joan Despí van fer una visita a l'exposició "Generació Jujol", que, des del retrat d'altres arquitectes contemporanis de Josep Maria Jujol, dona una visió de l'esperit artístic d'aquella generació, que va començar a l'entorn del modernisme de Gaudí i va donar pas al noucentisme.

L'alumnat va treballar un dossier preparat per a aquesta visita, que incloïa l'observació i descripció de l'exterior de Can Negre i diverses preguntes que s'havien de respondre a partir de la lectura dels plafons explicatius de l'exposició. Un aspecte que els va cridar l'atenció va ser el moment històric en què s'emmarca l'exposició: la vigència de la Mancomunitat de Catalunya presidida per Enric Prat de la Riba.

Per a alguns, va ser el seu primer contacte amb el modernisme i amb la figura de Jujol, del qual es commemora el 140 aniversari del seu naixement. A més, van tenir l'oportunitat de fer una petita visita a Can Negre, l'edifici que acull l'exposició i màxim exponent de l'arquitectura de Jujol a la població.


CNL Roses
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes