25 anys fent bategar el català

CNL Roses

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 28 de novembre de 2018

Jugada mestra a Sant Just Desvern!

El dimecres 21 de novembre, a les set del vespre a l'Ateneu de Sant Just, una quarantena de persones va acompanyar l'actor Òscar Intente en el monòleg dramatitzat "Pompeu Fabra: jugada mestra!", organitzat pel Servei Local de Català de Sant Just Desvern del Centre de Normalització Lingüística  Roses.

Jugada mestra a Sant Just Desvern!

Commemoració dels 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

L'alumnat dels cursos de català del nivell Bàsic 1, Elemental 1, Intermedi 1, Suficiència 1, Reforç de gramàtica i parelles lingüístiques del VxL,  a més de socis i sòcies de l'Ateneu van poder gaudir d'un espectacle interessant sobre la vida, persona i treball de Pompeu Fabra, científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions.

L'Òscar Intente és l'actor que, sota la direcció de Maria P. Pla, crea una semblança entre la normativa catalana i els jocs; totes dues coses tenen un fons regit per les regles.

En aquest cas representa un tennista que interpel·la el públic de la sala. Es pot jugar a tennis sense regles? No, no és possible. En l'esport, com en la llengua, cal compartir unes normes i acceptar-les per jugar bé. Pompeu Fabra, un tennista apassionat, va proposar unes normes per al català que van ser acceptades i compartides per tothom.

En definitiva, es va conèixer la vida i obra de Pompeu Fabra, el gran ordenador de la llengua catalana, de forma agradable, divertida i engrescadora.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes