25 anys fent bategar el català

CNL Roses

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 13 de novembre de 2017

El Servei Local de Català de Sant Just imparteix dos cursos dins d’un Programa de Reincorporació al Treball

La formació a càrrec del Servei Local de Català (SLC) ha consistit en dos mòduls: un de 45 hores de llengua catalana del nivell bàsic 1 i un altre de 15 hores de coneixement de l'entorn.

El Servei Local de Català de Sant Just imparteix dos cursos dins d’un Programa de Reincorporació al Treball

L’entitat Solidança ha estat l’organitzadora del programa.

Setze persones de diverses nacionalitats han assistit als dos mòduls que ha impartit el SLC de Sant Just dins d'un Programa de Reincorporació al Treball (PRT), organitzat per l'entitat Solidança. La durada dels dos mòduls ha estat de 60 hores lectives, 45 de les quals s'han dedicat al nivell bàsic 1 de llengua catalana i 15 a coneixement de l'entorn.

Les persones participants han rebut una formació bàsica de llengua catalana, centrada en la comprensió i l'expressió orals i també la informació essencial sobre el coneixement de l'entorn: context geogràfic i social del Baix Llobregat, de Sant Just i dels municipis veïns; funcionament de les administracions, tràmits més freqüents i informació bàsica del marc jurídic; orientació laboral; festes, costums i tradicions i xarxa de transports,entre altres.

Els PRT se centren en la "formació i inserció sociolaboral de persones estrangeres immigrades, especialment en situació d'irregularitat sobrevinguda, dones reagrupades i sol·licitants d'asil", segons la definició de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat. En aquest sentit, a banda de la formació bàsica de català, s'han ofert recursos per a la inserció laboral, com ara la redacció de currículums i cartes de presentació, amb la finalitat d'afavorir l'autonomia de les persones assistents i de facilitar-los la incorporació a la vida laboral activa.

La previsió del SLC és de continuar la formació de llengua catalana, ja fora del PRT, a partir del mes de gener de 2018 amb un curs del nivell bàsic 2.


CNL Roses

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes