25 anys fent bategar el català

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 27 de novembre de 2018

L’establiment Les Taules del Giner guanya el premi Ganxet Llengua

En aquesta edició de la Ganxet Pintxo l'establiment distingit amb el Premi Ganxet Llengua per destacar en l'ús del català en l'atenció al públic ha estat Les Taules del Giner.

L’establiment Les Taules del Giner guanya el premi Ganxet Llengua

Amb les seves votacions, els clients de la Ganxet Pintxo han valorat que en aquest establiment reusenc s'hi utilitza el català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb el client.

Aquest premi impulsat pel CNL ha reconegut ja anteriorment altres establiments participants en el certamen gastronòmic de la Ganxet Pintxo: Arrels, Bon-Mar, L'Absis, Campus, Casa Coder, Confiteria Poy, 3denou, As de Copes, Taverna Despertaferro, Taverna La Tronada, Restaurant L'Estel, Fleca Restaurant 158, Hamburgueseria Tàstum i el Museu del Vermut.

I enguany, novament, la Ganxet Pintxo ha contribuït a difondre terminologia del sector de la gastronomia a través de "L'enigma del Ganxet Mot". Amb aquesta iniciativa, s'han plantejat a les xarxes socials del certamen diversos enigmes lingüístics al voltant de les tapes d'aquesta edició com el rosbif, les galtes de vedella, la terrina, el xiitake o el filet.

La Ganxet Pintxo, la ruta de tapes de Reus, té clar que atendre els clients en la seva llengua és un factor de qualitat. Per això, el Centre de Normalització Lingüística col·labora amb la Ganxet Pintxo des dels inicis del certamen.

Dels 47 participants en el certamen, un total de vuit establiments han resultat premiats amb altres guardons: Rosa dels Vents (Premi Damm), per 'Una menorquina molt mallorquina'; As de Copes (Premi Professional), per 'CrepAs'; Tapes i Tapes (Premi Professional), per 'Dim sum ibèric'; Xivarri (Premi Professional), per 'Gosset Bobby de vedella'; Museu del Vermut (Premi Popular), per 'Un islandès per Mallorca'; L'Estel (Premi Popular), per 'Timbal de massa brick farcit de poma'; Peixateries Velles (Premi Popular), per 'Gamba brava'; i ADN Sistaré (Premi DOP Siurana), per 'La Xiqueta', la millor tapa realitzada amb oli de Siurana.


CNL de l'Àrea de Reus

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes