25 anys fent bategar el català

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 21 de novembre de 2018

Commemoració de l'Any Fabra a Cambrils

L'Ajuntament de Cambrils, el Servei Local de Català i la Biblioteca Josep Salceda i Castells han programat quatre activitats per tal de donar a conèixer i posar en valor la figura del  lingüista i gramàtic català més il·lustre de Catalunya.

Commemoració de l'Any Fabra a Cambrils

Amb motiu del 150 aniversari del naixement de Pompeu Fabra i del centenari de la publicació de la Gramàtica catalana el Departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració del Servei Local de Català i de la Biblioteca Josep Salceda i Castells ha impulsat la realització de quatre activitats per tal de donar a conèixer i posar en valor la figura del  lingüista i gramàtic català més il·lustre a Catalunya.

Aquestes activitats compten amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística i de la Direcció General de Política Lingüística i del patrocini del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Calendari d'activitats:

Dilluns 3 de desembre, a les 19 hores, a l'Ateneu Juvenil, "Pompeu Fabra, Jugada mestra!, monòleg a càrrec d'Oscar Intente, de la Companyia Inútils Mots - Teatre de la Paraula.

Ens ajudarà a entendre la enorme dimensió de Pompeu Fabra i la seva singular, discreta i colossal figura; d'un home que malgrat assolir un èxit rotund no va poder gaudir-ne perquè va tenir la dissort d'enfrontar-se, com tants d'altres, a la fredor de l'exili. Però amb la feina feta. L'activitat està organitzada pel Departament de Cultura i Servei Local de Català.

Amb aquest monòleg quedarà inaugurada l'Exposició "Pompeu Fabra una llengua completa",   que es podrà visitar fins el dia 16 de desembre a l'Ateneu Juvenil.

 

Dilluns 10 de desembre,  a les 18 hores, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells, espectacle "Mestre Fabra, caçador de paraules" a càrrec de Clara Soler, de la Companyia Peus Grossos, adreçat a un públic familiar.

La Carola viu en una casa plena de llibres que amaguen coses màgiques i inimaginables. Tota aquesta biblioteca és del seu pare; un home ben especial que és tot un savi i un gran mestre de les paraules: es diu Pompeu Fabra.

El Mestre Fabra estima les paraules, les adorm, les riu i les somia; les pesca, les planta i les cull; les caça! Sí, és tot un caçador de paraules que s'ha proposat posar fil a l'agulla, fer neteja i ordenar-les.

Dimecres 12 de desembre, a les 19 hores, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells, espectacle "Mestre Fabra" amb Rosa Cadafalch. Homenatge a Pompeu Fabra a través d'un monòleg que també enllaça lectura de textos d'escriptors i poetes que han glossat la seva obra i la seva persona. Amb textos de Josep Pla, Salvador Espriu, Pere Quart, Antoni Rovira i Virgili i Joan Brossa, entre d'altres.


Ajuntament de Cambrils

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes