25 anys fent bategar el català

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 25 de gener de 2018

S'engega una nova edició del Voluntariat per la llengua a Reus

El CNL busca nous participants i organitza pràctiques lingüístiques amb l'alumnat als establiments col·laboradors.

S'engega una nova edició del Voluntariat per la llengua a Reus

Coincidint amb l'inici dels cursos de català per a adults del segon trimestre, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a Reus i en altres municipis del Baix Camp, una iniciativa que promou l'ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal del seu temps durant deu setmanes a conversar amb l'aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en català.

Una de les opcions que tenen els participants en el programa per parlar en català és visitar els establiments que hi donen suport i que permeten que els aprenents, sols o acompanyats dels voluntaris, facin pràctiques lingüístiques en contextos reals. En aquesta edició, a més, i com a novetat, els alumnes dels cursos de nivell Bàsic 3, tant si tenen parella lingüística com si no, hauran de visitar alguns d'aquests comerços i practicar fora de l'aula allò que aprenen a classe, sempre amb l'ajuda i la complicitat dels dependents.

Voluntaris i aprenents donen vida al voluntariat lingüístic. Així, doncs, per desenvolupar el programa necessitem més persones voluntàries que parlin en català i aprenentes que fa poc que estan adoptant aquesta llengua, persones que tinguin ganes de parlar d'elles mateixes i de les seves aficions i que vulguin implicar-se en les activitats que s'organitzen des del CNL.

Les parelles d'aquesta edició es coneixeran en un acte formatiu que tindrà lloc al Mas Pintat (carrer de l'Abat Escarré, 11) el dia 2 de febrer a les 19 h, en què participarà M. Dolors Sardà, presidenta del CNL i regidora d'Ensenyament i Política ¡ Lingüística de l'Ajuntament de Reus.

Activitats per a voluntaris i aprenents

Els integrants de les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el CNL organitza per a elles. Per a aquest trimestre es prepara una visita guiada a l'exposició "Reus, retrat fotogràfic d'una centúria", l'assistència com a públic a un partit d'hoquei del Reus Deportiu i la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna.

Punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries poden adreçar-se al CNL de l'Àrea de Reus, situat al carrer de l'Àliga de Reus, 1, personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). O poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat/participa-hi.

També es poden dirigir al Casal de Joves La Palma i tant a la Biblioteca Central Xavier Amorós com a la Biblioteca Pere Anguera.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 100.000 parelles

Gener de 2018


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes