25 anys fent bategar el català

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 15 de novembre de 2017

El CNL de l'Àrea de Reus celebra l'Any Bertrana creant un mural virtual

El treball a les aules s'ha materialitzat en un mural virtual en què ha participat alumnat de Falset, l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils i Reus.

El CNL de l'Àrea de Reus celebra l'Any Bertrana creant un mural virtual

Cartell de l'activitat

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) s'ha sumat a la celebració de l'Any Bertrana, que commemora els 150 anys del naixement de Prudenci Bertrana i els 125 anys del naixement de la seva filla, Aurora Bertrana. Aquestes dues figures  reflecteixen un enorme ventall d'aspectes de la cultura i la literatura catalanes de les primeres dècades del segle xx.

L'equip del CNL ha preparat diverses activitats didàctiques per treballar Prudenci i Aurora Bertrana en cada aula dels cursos presencials, no només de Reus sinó també de les altres localitats en què hi ha servei, com Cambrils, l'Hospitalet de l'infant i Falset. Aquestes activitats, adaptades a cada nivell, tracten des de la biografia d'aquestes dues figures clau, l'entorn en què van viure, anècdotes en temps de la Guerra Civil i l'obra pictòrica de Prudenci Bertrana, fins a la literatura de viatges que va conrear Aurora Bertrana i obres clau de Prudenci Bertrana, com Josafat o Nàufrags.

El treball de cada classe ha servit per construir un mural virtual que es pot consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus). 


CNL de l'Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes