25 anys fent bategar el català

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 31 d'octubre de 2017

La Ganxet Pintxo: mots, enigmes i atenció de qualitat

El CNL ofereix, un any més,  els seus serveis gratuïts a tots els establiments participants en la ruta de tapes de Reus.

La Ganxet Pintxo: mots, enigmes i atenció de qualitat

Del 2 al 12 de novembre tindrà lloc la 13a edició de la ruta de tapes Ganxet Pintxo, un certamen que destaca no només gastronòmicament sinó també per la seva aposta pel català com a factor de qualitat.

Des de la primera edició el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) ha col·laborat amb la Cambra de Comerç en l'assessorament lingüístic i en el foment de l'ús del català en els restaurants participants. Per descomptat, el CNL ofereix els seus serveis gratuïts a tots els establiments participants en la Ganxet Pintxo. A més, en cada edició es visiten els que s'hi sumen per primer cop per  donar a  conèixer aquests serveis i se'ls ofereix la possibilitat de convertir-se en establiment col·laborador en el programa Voluntariat per la llengua.

Enguany, a més, es repeteix el concurs adreçat als consumidors "L'enigma del Ganxet Mot". Alhora, per facilitar trobar la resposta correcta, es fa difusió de l'Optimot, el cercador de consultes lingüístiques.

I l'aposta pel català com a factor de qualitat té premi també per als restauradors. Una edició més s'atorgarà per votació popular el premi Ganxet Llengua a algun establiment que destaqui en l'ús del català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb el client.

Així, doncs, la Ganxet Pintxo serveix també per difondre terminologia gastronòmica, amb novetats constants, per estimular els restaurants a utilitzar el català en la comunicació oral i escrita amb la clientela i perquè la ciutadania prengui consciència que,  amb els serveis lingüístics que els restaurants i el personal que hi treballa tenen al seu abans, poden ser exigents també des del punt de vista lingüístic.


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes