25 anys fent bategar el català

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 11 de juliol de 2017

L'itinerari d’estiu de l’exposició “Vinyetes: història del còmic en català”

Fins ara l'han visitat més de 2.700 persones.

L'itinerari d’estiu de l’exposició “Vinyetes: història del còmic en català”

Aquest estiu, l'exposició "Vinyetes: història del còmic en català" recorrerà diferents espais de la ciutat. Fins al 14 de juliol es pot visitar al Mas Vilanova,  seu del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura. Del 17 al 30 de juliol estarà exposada a la Biblioteca Central Xavier Amorós i del 31 de juliol al 13 d'agost a la Biblioteca Pere Anguera. Al setembre, concretament el dissabte 2, la mostra sobre còmic farà parada a la fira de cultura japonesa Hikari, a La Palma, organitzada per l'associació Amakuni. Per acabar l'itinerari d'estiu, s'exposarà a La Fira Centre Comercial del 4 al 17 de setembre.

La mostra fa un breu recorregut per la història del còmic en la nostra llengua: les revistes satíriques, infantils i juvenils de finals del XIX i primers del XX; els còmics nascuts a la postguerra com Cavall Fort; l'escola francobelga (Tintín, Astèrix,...) que tant ha influït el còmic català; els superherois de l'escola nord-americana, i per descomptat el manga. L'objectiu final és fer visible la presència del català en aquest àmbit i fomentar el consum cultural en català.

Ja el mes de març la mostra va començar la seva itinerància pels diferents centres cívics de la ciutat, per iniciativa del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura amb la complicitat de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència i en el marc de les activitats de Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017. Fins ara unes 2.750 persones l'han visitat al Centre Cívic del Carme, al Centre Cívic Mas Abelló, al Centre Cívic Migjorn i al Centre Cívic Ponent.

A la tardor, la mostra tornarà als centres cívics -concretament, al Centre Cívic Mestral i al Centre Cívic Llevant. L'any 2018, "Vinyetes: història del còmic en català" també es podrà exposar en altres indrets de la ciutat o de l'àrea d'influència del CNL (Baix Camp i Priorat) que ho sol·licitin, com biblioteques, centres de secundària, etc. El CNL posa a la seva disposició  la guia "El còmic a l'aula" amb material de suport: informació ampliada dels continguts de l'exposició (el llenguatge del còmic, el còmic a Catalunya, les escoles de còmic...), un glossari i una llista d'idees per introduir o treballar el còmic a l'aula.

Aquesta exposició està produïda pel CNL de Barcelona, que també ha creat un interessant cercador de còmics en català consultable a /xarxa/cnlbarcelona/comics/.


CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes