25 anys fent bategar el català

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 22 de març de 2017

Ja hi ha guanyadores de la Gimcana de les Llengües organitzada pel Centre de Normalització Lingüística de Reus

Es van conèixer al Palau Bofarull, en un acte en què es va celebrar també el Dia Mundial de la Poesia.

Ja hi ha  guanyadores de la Gimcana de les Llengües organitzada pel Centre de Normalització Lingüística de Reus

Foto dels participants i les guanyadores

El dia 21 de març es commemora el Dia Mundial de la Poesia. A Reus la celebració enguany va ser  ben especial perquè es van donaran a conèixer les cinc guanyadors de la Gimcana de les Llengües, una activitat en què han participat un total  de 280 persones.

Van ser:

1r premi (400 euros): Montserrat Gil Roca, amb 485 punts

2n premi (250 euros): Núria Nolla Zandalinas, amb 485 punts

3r premi (200 euros): Roser Domènech Auqué, amb 465 punts

4t premi (150 euros): Aida Paredes Font, amb 465 punts

5è premi (100 euros): Carme Vidal Bosch, amb 445 punts

Les guanyadores, que es van acabar de decidir en un sorteig en el mateix acte ja que havien empatat a punts, van rebre els premis de mans dels patrocinadors: La Fira Centre Comercial, el Passeig Comercial El Pallol i els mercats Central i del Carrilet.

L'acte, presentat per Josep Baiges, va comptar amb les intervencions de la regidora de Cultura, Montse Caelles; la directora del Centre de Normalització Lingüística, Anna Saperas, i la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística i presidenta del CNL, M. Dolors Sardà, que el va cloure.

Hi van participar també  la filòloga i cuinera Mariona Quadrada i l'escriptora Marta Magrinyà, que van llegir en català "La poesia", d'Antònia Vicens, i tot seguit alumnes de català del Centre de Normalització Lingüística que la van llegir en vuit llengües més: en italià, Lorenza Falco; en àrab, M'bark El Arnouk i Tahia Mohamed; en francès, Alice Rouillard; en castellà, Mercedes Gracia; en estonià, Karmen Möller; en eusquera, Gilen Garcia; en romanès, Mariana Tautu i Nicoleta Gheorghiu Cubanita, i en anglès, Maya Buxton.

La Gimcana de les Llengües, impulsada pel CNL i inclosa al programa de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, és una activitat lúdica que promou el respecte a la diversitat lingüística.  Durant 5 setmanes, els participants han hagut de respondre quatre preguntes, individualment o per equips, que han tractat  sobre diversitat lingüística, etimologies curioses i també sobre qüestions  relacionades amb l'activitat pública de cinc  personatge coneguts a la ciutat: Josep Baiges, Mariona Quadrada, Marta Magrinyà, Xavier Graset i Joan Masdéu.

Les preguntes de cada setmana i les respostes argumentades es poden consultar a www.cpnl.cat/gimcana.

Reus, març de 2017

   

CNL de l'Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter