Alumnes i usuaris de la biblioteca participen en les activitats del Dia de la Dona de Torelló

Llengua i cultura

Els llibres dels clubs de lectura d'aquest trimestre tenen protagonistes femenines

El dimecres dia 4 de març han tingut lloc a la biblioteca Dos Rius les dues tertúlies dels clubs de lectura que organitza l'Oficina de Català de Torelló. Al matí, la de lectura fàcil, i a la tarda, la de nivell intermedi. Aquest trimestre les lectures s'emmarquen en les activitats de celebració del Dia de la Dona, per això, s'han escollit llibres escrits per dones i amb protagonistes femenines.

El llibre de lectura fàcil, per als que comencen a aprendre català, ha estat Hola Connie, de Rosa Gallifa. Es tracta d'una història d'amistat entre la Montse, de Vic, i la Connie, d'Austràlia. Tot i que són de cultures diferents, s'han fet bones amigues a través del Voluntariat per la Llengua. Mitjançant els correus electrònics que s'escriuen descobrim el seu dia a dia, pensaments, dubtes, etc.

El club de lectura de nivell intermedi, per als que ja dominen la llengua, ha girat entorn del llibre Idriss, la noia del fil de seda, d'Hermínia Mas. Una petita història d'amor, d'odis i venjança inspirada en les llegendes orientals de la ruta de la seda, que ens permès parlar dels costums relacionats amb el festeig, el prometatge i les noces a les diverses cultures i, també, dels càstigs relacionats amb les infidelitats, entre moltes altres coses.
 

Els clubs de lectura són una activitat adreçada als alumnes dels cursos de català per a adults  i els participants del Voluntariat per la Llengua de l'Oficina de Català de Torelló, però estan oberts als usuaris adults de la biblioteca que hi vulguin participar. Se'n fan dos cada trimestre, un de lectura fàcil i un de nivell intermedi. Sempre són llibres curts i fàcils de llegir. Si us ve de gust de participar-hi, aneu a la biblioteca o a l'Oficina de Català de Torelló.

OC de Torelló

Vols compartir aquesta notícia?