Notícies

 1. La setmana de Sant Jordi el VxL Osona ha anat a la ràdio

  Les dues entrevistes van servir per explicar les activitats que s'han dut a terme des del VxL d'Osona per celebrar Sant Jordi. En totes dues hi va assistir la dinamitzadora de VxL de Vic, Judith Vidal, i participants del programa de VxL , com a protagonistes de les activitats programades.

  Voluntariat per la llengua > Mitjans de comunicació

 2. Sant Jordi al CNL d'Osona

  L'edició d'un conte escrit per un grup del programa de Voluntariat, vídeos de recomanacions lectores a les xarxes fetes per biblioteques, llibreries, etc., i el mapa "T'estimo" en totes les llengües que es parlen a Osona són algunes de les actuacions que es porten a terme durant la setmana del 23 d'abril.

  També s'ha preparat una llista específica per aquesta diada en el compte d'Spotify CPNL. En aquesta ocasió és la llista "Històries i costums" en la qual es poden escoltar temes de diferents estils sobre història de Catalunya, tradicions, costums i folklore.

  Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

 3. El Consorci per a la Normalització Lingüística obre les inscripcions de primavera als cursos de català

  • S'han sol·licitat més de 8.500 proves de col·locació de manera anticipada

  • L'oferta de cursos serà en les modalitats virtual, semivirtual i en línia

  Cursos de català

 4. Inici de la campanya "A l'abril, cada paraula val per mil" al CNL d'Osona

  Durant tot el mes d'abril s'exposaran a molts comerços d'Osona els cartells de la campanya "A l'abril, cada paraula val per mil". L'objectiu d'aquesta actuació és posar la llengua a l'aparador de les botigues de Vic, Manlleu, Torelló, Centelles i també de molts altres pobles que s'han sumat a la iniciativa com Tona, Prats de Lluçanès, Olost, Folgueroles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Vicenç de Torelló, Cantonigròs, l’Esquirol, Seva, les Masies de Voltregà, Roda de Ter, Taradell, Sant Quirze de Besora, Sant Bartomeu del Grau i Alpens.

  Socioeconòmic > Empresa > Comerç

 5. El Consorci per a la Normalització Lingüística impulsa el JOCen10, el concurs pioner de tutorials de jocs de taula en català

  Els participants han de crear tutorials de jocs de taula en català  

  S'hi pot participar del 29 de març al 19 d'abril i els vídeos es penjaran al canal de YouTube del programa 'I tu, jugues en català?'

  Oci i consum > I tu, jugues en català? > Concurs

 6. Presentació del VxL a l'Oficina d'Acollida de Vic

  Divendres, dia 19 de març, Judith Vidal, dinamitzadora del Centre de Normalització Lingüística d'Osona, va presentar el programa del Voluntariat per la Llengua als alumnes de l'Oficina d'Acollida de l'Ajuntament de Vic.

  Voluntariat per la llengua > Entitats col.laboradores

 7. El CNL d'Osona i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Vic col·laboraran per estendre el VxL entre professionals de l'advocacia

  Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística col·laboren novament amb la Comissió de Llengua del Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya (CICAC) per impulsar la creació de parelles lingüístiques entre l'advocacia i els professionals de l'àmbit judicial, ja sigui com a aprenents o com a voluntaris, en el marc del programa Voluntariat per la llengua.

  Voluntariat per la llengua > Entitats col.laboradores

 8. L’exposició “Quan parles fas màgia” arriba a Osona

  L'exposició "Quan parles fas màgia" del Voluntariat per la llengua arriba a Osona. Des del dia 18 de febrer, que s'inaugura l'exposició a Vic i fins al 29 de març, que es clourà a Centelles, aquesta exposició haurà passat per Vic, Manlleu, Torelló i Centelles.

  Voluntariat per la llengua

 9. Reforç de lectura per a l'alumnat del CNL d'Osona

  Des del CNL d'Osona aquest mes de febrer s'ha iniciat un projecte de reforç de lectura per a alumnes, antics alumnes i aprenents del VxL.

  Llengua i cultura > Foment de la lectura

 10. Anem al teatre Cirvianum amb les parelles lingüístiques de Torelló

  Tal com diu la campanya del VxL "Quan parles fas màgia" cada vegada que voluntaris i aprenents es troben fan màgia.

  Voluntariat per la llengua > Activitats