25 anys fent bategar el català

Centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 13 de març de 2019

L’Oficina de Català de Manlleu explica les novetats de la nova gramàtica de l’IEC

A partir de l'aparició de la Gramàtica Essencial de la nova gramàtica de l'Institut d'Estudis Catalans, l'Oficina de Català de Manlleu ha cregut oportú de presentar i explicar els canvis més rellevants que s'han produït en aspectes  gramaticals i ortogràfics.

L’Oficina de Català de Manlleu explica les novetats de la nova gramàtica de l’IEC

En total seran sis hores de formació repartides en tres sessions de dues hores cadascuna. En la primera sessió, que es va fer el dia 5 de març a l'Aula de Formació Continuada de la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, es va comparar la Gramàtica de la llengua catalana de l'IEC amb la gramàtica de Pompeu Fabra de 1918. Es va parlar de les característiques de la GIEC i dels nous conceptes que fa servir (adequat, preferible, preferent, usual, habitual, restringit, general, residual...)

En la segona sessió, el dia 12,  es van analitzar algunes combinacions de pronoms febles i els usos que se'n fa en registres orals i escrits informals i col·loquials. I en l'última sessió, que serà el dia 19 de març, es treballaran les novetats ortogràfiques més rellevants.

Aquestes sessions van adreçades al públic en general, però especialment a aquells professionals que tenen relació amb la llengua (mestres, professorat, personal de l'administració...).

Està previst que se'n facin dues edicions a Vic durant els mesos de març i abril.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter