25 anys fent bategar el català

Centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 28 de febrer de 2019

Commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Torelló

Arreu de Catalunya al voltant del dia 21 de febrer es duen a terme activitats diverses per donar a conèixer el valor de la diversitat lingüística, fomentar el respecte per totes les llengües i despertar la curiositat per la manera de parlar dels altres. Cada vegada desapareixen més llengües i, amb elles, tot un patrimoni cultural i intel·lectual.

Commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Torelló

L’Oficina de Català de Torelló i la biblioteca Dos Rius celebren enguany el Dia Internacional de la Llengua Materna.

Els alumnes dels cursos de català per a adults de Torelló han jugat a Qui l'encerta, l'endevina! un joc d'endevinalles amb graus de dificultat diferent sobre les llengües maternes dels habitants de Torelló. A partir d'aquí han parlat i explicat als companys coses relacionades amb la seva llengua materna.

La biblioteca Dos Rius s'ha afegit a la iniciativa i els usuaris i lectors que han volgut han pogut jugar també a veure si encertaven les respostes.

El Dia Internacional de la Llengua Materna -21 de febrer- va ser aprovat a la Conferència General de la UNESCO de novembre de 1999. Per què aquest dia? Doncs perquè el 21 de febrer de 1952 militars i policies van disparar contra estudiants i activistes que defensaven el bengalí a la Universitat de Dhaka i diverses persones van morir. Tot i que el bengalí era parlat per la majoria de la població de Bengala Oriental (avui Bangla Desh), l'urdu era legalment l'única llengua nacional del Pakistan (estat federal independent de la Commonwealt establert el 1947 arran de la Partició de l'Índia , que incloïa els actuals Pakistan i Bangla Desh).Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter