25 anys fent bategar el català

Centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 23 de novembre de 2017

Pràctiques lingüístiques a Bon Preu de Vic

Durant la segona quinzena del mes de novembre, alumnes de nivell bàsic 3 del SLC de català de Vic han fet pràctiques de català fora de l'aula en un dels establiments adherits al programa de Voluntariat per la Llengua. En aquest cas, les pràctiques orals s'han dut a terme al supermercat Bon Preu, que s'ha compromès a fer la primera atenció als clients en català i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui factible.

Pràctiques lingüístiques a Bon Preu de Vic

Alumnes de nivell bàsic 3 del SLC de Vic han fet pràctiques orals al sumermecat Bon Preu

D'una banda, aquesta  iniciativa pretén facilitar que els alumnes vagin als establiments col·laboradors i practiquin els coneixements que han après a l'aula en situacions quotidianes de la llengua, com és  l'àmbit comercial. I, de l'altra, i amb la complicitat dels comerciants, afavorir l'ús del català en l'atenció oral del comerç.

Per tant, les pràctiques de compra en català als comerços i empreses de serveis constitueixen una eina útil per traslladar els aprenentatges lingüístics dels alumnes a un context real i, alhora, ajuden el personal d'atenció al client a fixar-se que la demanda de català no correspon exclusivament als parlants nadius.

En aquesta primera edició de la campanya, hi han participat uns 30 alumnes, que en acabar l'activitat hauran fet unes 80 pràctiques,aproximadament.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes