25 anys fent bategar el català

Centres


Xarxa territorial

Notícies

Llistant 1 de 10 de 99 notícies disponibles
Dimecres, 3 de juliol de 2019

Unes 238 persones s’han inscrit als cursos d'estiu del CNL d'Osona

Unes 238 persones s’han inscrit als cursos d'estiu del CNL d'Osona Aquest mes de juny  i juliol s'han previst a la comarca d'Osona un total d'onze cursos intensius de català  de nivell inicial, bàsic 1 i conversa: 8 cursos a Vic, 2 cursos a Manlleu i 1 curs a Torelló. S'hi han inscrit unes 238 persones, les quals han triat l'estiu per començar l'aprenentatge de la llengua o per millorar-ne alguns aspectes.
Dilluns, 17 de juny de 2019

Cloenda a Manlleu dels cursos i VxL 2018-2019 del CNL d’Osona

Cloenda a Manlleu dels cursos i VxL 2018-2019 del CNL d’Osona Divendres, dia 14 de juny, es va celebrar a Manlleu el final de cursos de català d'Osona i del Voluntariat per la llengua 2018-2019. A la trobada van assistir-hi alumnat i parelles lingüístiques de Vic, Manlleu i Torelló, aproximadament unes 90 persones.
Divendres, 14 de juny de 2019

Pràctiques lingüístiques dels alumnes de Bàsic 3 als comerços de Torelló

Pràctiques lingüístiques dels alumnes de Bàsic 3 als comerços de Torelló Poc abans d'acabar el curs, els alumnes de català del nivell Bàsic 3 organitzat per l'Oficina de Català de Torelló han dut a terme les seves pràctiques lingüístiques reals a les botigues de Torelló. Cada alumne ha visitat individualment tres comerços del poble i ha simulat que hi comprava alguna cosa o ha fet preguntes sobre els productes i serveis que ofereixen. Tot, en català. Les pràctiques són obligatòries i, tot i que al principi l'alumnat les veia amb reticència, en acabat les han valorat molt positivament: "M'ha costat una mica perquè no tenia gaires preguntes, però quan estàvem parlant, tot m'ha sortit molt bé.", "M'ha anat bé. Quan no sabia una paraula o no la pronunciava correctament, la senyora m'ha ajudat. M'ha agradat molt." Són algunes de les impressions que han escrit en el full d'observacions que havien de donar al professor.
Divendres, 14 de juny de 2019

Els alumnes dissenyen i preparen una petita exposició sobre Joan Brossa

Els alumnes dissenyen i preparen una petita exposició sobre Joan Brossa Aquest final de curs els alumnes d'Elemental 3 de Torelló han preparat una petita exposició sobre Joan Brossa que es pot visitar al vestíbul del Centre de Formació d'Adults.
Dimecres, 12 de juny de 2019

Sortim a conèixer la cultura popular i el nucli antic de Vic

Sortim a conèixer la cultura popular i el nucli antic de Vic En el marc del final de curs, els alumnes de l'Elemental 2, que havien treballat la Festa Major, han visitat el local dels geganters i grallers del carrer de la Riera, i també l'Ajuntament de Vic i  l'Oficina de Turisme. En tots aquests espais han pogut veure i fotografiar les figures més representatives de la ciutat i n'han après moltes curiositats: de què estan fetes, quant pesen, qui les porta, com funcionen les colles, quan surten a passejar-se i ballar...
Dimarts, 4 de juny de 2019

Pràctiques lingüístiques dels alumnes de Manlleu al Mercat Municipal

Pràctiques lingüístiques dels alumnes de Manlleu al Mercat Municipal Dilluns, dia 4, els alumnes del curs bàsic 3 de Manlleu van anar al Mercat Municipal a fer pràctiques lingüístiques en els establiments que estan adherits al programa Voluntariat per la llengua.
Dimecres, 29 de maig de 2019

Cloenda del Projecte de foment de la lectura 2019 a Manlleu

Cloenda del Projecte de foment de la lectura 2019 a Manlleu Dimarts, dia 28 de maig va tenir lloc la cloenda del Projecte de foment de la lectura 2019 a Manlleu. L'acte es va celebrar a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA i va comptar amb la presència d'unes setanta persones.
Dijous, 23 de maig de 2019

Club de lectura fàcil de l'Oficina de Català de Torelló

Club de lectura fàcil de l'Oficina de Català de Torelló Aquesta vegada els alumnes d'Elemental 3 i alguns participants del Voluntariat per la Llengua de Torelló han llegit l'adaptació de l'obra Tirant lo Blanc de Joanot Martorell. En la sessió de presentació i durant la tertúlia, hem explicat que és l'obra clàssica més important de la literatura catalana, considerada la primera novel·la moderna d'Europa i l'única que el Quixot de Cervantes salva de la foguera quan recupera el seny. Després hem comparat les novel·les de cavalleria amb les pel·lícules d'aventures actuals, hem parlat dels grans clàssics de la literatura europea, dels llibres que eren de lectura obligatòria a l'escola i de com canvia la nostra mirada amb el pas dels anys.
Dimecres, 22 de maig de 2019

Cloenda del curs B2 subvencionat pel SOC a Vic

Cloenda del curs B2 subvencionat pel SOC a Vic El Servei Local de Català de Vic, juntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), ha impartit durant els mesos d'abril i maig de 2019, un curs de català de nivell Bàsic 2, en el marc del programa de formació Aprèn.cat., adreçat a persones aturades amb pocs o nuls coneixements de català.
Dimarts, 21 de maig de 2019

Joan Brossa a Notes a la cabanya. Parc del Castell de Montesquiu

Joan Brossa a Notes a la cabanya. Parc del Castell de Montesquiu Dissabte, dia 18, a les 20.30 h, un grup de persones que formen part del programa Voluntariat per la llengua d'Osona van assistir a l'espectacle poeticomusical Brossa. Poemes de revolta, que s'emmarca dins el programa Notes a la cabana 2019 al Castell de Montesquiu.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter