25 anys fent bategar el català

Centres


Xarxa territorial

Notícies

Llistant 1 de 10 de 90 notícies disponibles
Dimecres, 8 de maig de 2019

Sorteig dels finalistes del concurs “A l’abril cada paraula val per mil”

Sorteig dels finalistes del concurs “A l’abril cada paraula val per mil” Dimecres 8 de maig es va fer el sorteig entre els finalistes del concurs "A l'abril cada paraula val per mil", campanya del CNL d'Osona que exposa cartells als aparadors de les botigues durant el mes d'abril. Enguany els cartells contenien enigmes, 30 enigmes que tenien relació amb algun producte de l'establiment on estaven exposats. El concurs, en el qual han participat unes 600 persones, consistia a encertar com a mínim 25 dels 30 enigmes i consignar en quina botiga s'havien vist. S'hi podia participar tant emplenant una butlleta de paper com emplenant un formulari del blog Concurscat  https://blogs.cpnl.cat/concurscat/.
Dimarts, 30 d'abril de 2019

Ruta literària Miquel Martí i Pol amb les parelles lingüístiques

Ruta literària Miquel Martí i Pol amb les parelles lingüístiques Divendres, dia 26 d'abril les parelles lingüístiques d'Osona, una trentena de persones, van fer la ruta literària Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, que ressegueix els indrets on Martí i Pol es va formar com a persona i com a poeta.
Dijous, 25 d'abril de 2019

Cloenda del curs inicial de català a Santa Eulàlia de Riuprimer

Cloenda del curs inicial de català a Santa Eulàlia de Riuprimer El Servei de Català del Consell Comarcal d'Osona, juntament amb la Mancomunitat La Plana, ha impartit des de l'octubre fins a l'abril un curs de català de nivell inicial, en el marc del programa per a la convivència, que inclou diverses accions per integrar les persones nouvingudes.
Dimecres, 24 d'abril de 2019

Club de lectura amb els alumnes de nivell suficiència 3 del SLC de Vic

Club de lectura amb els alumnes de nivell suficiència 3 del SLC de Vic Com a final del primer trimestre i coincidint amb la diada de Sant Jordi, s'ha portat a terme al SLC de Vic un club de lectura amb els alumnes de nivell de suficiència 3. El llibre escollit ha sigut Montcroix, de Joan Casanovas, i hi han participat uns 20 alumnes.
Dimecres, 24 d'abril de 2019

Presentació del llibre de Sant Jordi "El conill de la lluna"

Presentació del llibre de Sant Jordi  Amb motiu de la diada de Sant Jordi es va presentar, el 10 d'abril, al Temple Romà de Vic, el llibre El conill de la lluna. Aquest llibre és el resultat de la col·laboració de cinc institucions de la ciutat : el Centre de Normalització Lingüística d'Osona, La Farinera CAVV, l'Associació Tapís, l'Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVIC)  i Escènic Vic . La llengua, la il·lustració, un projecte d'inserció sociolaboral, la música i la interpretació  són els cinc ingredients que han contribuït a fer-lo possible.
Divendres, 12 d'abril de 2019

Visita a l’exposició Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar

Visita a l’exposició Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar El dia 10 d'abril els alumnes d'Intermedi 3 i alguns membres de les parelles lingüístiques han visitat l'exposició Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar. Aquesta exposició, que es pot veure fins al dia 14 d'abril al Museu de la Torneria, està relacionada amb el llibre del club de lectura del mes de març i s'inclou dintre del cicle de recuperació de la memòria històrica.
Dimecres, 10 d'abril de 2019

Cloenda del curs B1 subvencionat pel SOC a Vic

Cloenda del curs B1 subvencionat pel SOC a Vic El Servei Local de Català de Vic, juntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), ha impartit durant els mesos de març i abril de 2019, un curs de català de nivell Bàsic 1, en el marc del programa de formació Aprèn.cat., adreçat a persones aturades amb pocs o nuls coneixements de català.
Dimecres, 27 de març de 2019

Clubs de lectura de l’Oficina de Català de Torelló amb protagonistes femenines

Clubs de lectura de l’Oficina de Català de Torelló amb protagonistes femenines  Com que els clubs s'esqueien la setmana del Dia de la Dona, els llibres triats tenen protagonistes femenines: - Els alumnes d'Elemental 2 han llegit Trampa de foc de Núria Martí, novel·la basada en la història real de l'incendi   de la fàbrica tèxtil Triangle de Nova York l'any 1911, on van morir 146 persones, la majoria dones. Aquest fet és la base de la commemoració del 8 de març com a Dia de la Dona Treballadora. - Els alumnes d'Intermedi 2 han llegit Dones contra Franco de Jordi Creus. A partir de les històries personals reals de sis dones d'orígens diferents els alumnes van parlar del paper de les dones durant la República, la Guerra Civil i la postguerra.
Dimecres, 27 de març de 2019

Els alumnes del Bàsic 2 de Torelló visiten la biblioteca Dos Rius

Els alumnes del Bàsic 2 de Torelló visiten la biblioteca Dos Rius El passat 6 de març els alumnes de Bàsic 2 de l'Oficina de Català de Torelló van visitar la biblioteca Dos Rius amb l'objectiu de conèixer les instal·lacions i serveis que ofereix a la població i de practicar el català fora de l'aula.
Dilluns, 18 de març de 2019

La Bilbioteca Municipal BBVA de Manlleu cedeix un espai al VxL

La Bilbioteca Municipal BBVA de Manlleu cedeix un espai al VxL Durant algunes setmanes la Biblioteca de Manlleu serà l'aparador del VxL, ja que ha cedit un espai al programa perquè pugui fer-ne difusió.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter