El CNL d'Osona celebra Sant Jordi amb diverses activitats

CPNL > Celebracions > Sant Jordi

Projecte "T'estimo", una de les activitats de Sant Jordi del CNL d'Osona

Activitats de Sant Jordi al CNL d'Osona

L'edició d'un conte escrit per un grup del programa de Voluntariat, vídeos de recomanacions lectores a les xarxes fetes per biblioteques, llibreries, etc., i el mapa "T'estimo" en totes les llengües que es parlen a Osona són algunes de les actuacions que es duran a terme durant la setmana del 23 d'abril.

Un conte per Sant Jordi

Com cada any, el CNL d'Osona escriu un conte del món de la mà d'un grup classe o, en aquesta ocasió, de la mà d'un grup de voluntaris i aprenents. El conte d'aquest any, d'origen francès, s'anomena Perlette, la gota d'aigua i és la història del recorregut que fa una gota d'aigua. La Farinera s'encarrega d'il·lustrar-lo, l'Associació Tapís s'encarrega d'editar-lo en paper i Scenic Vic i l'Escola de Música de Vic fan la part audiovisual i teatralitzada.

La presentació d'enguany es durà a terme de forma virtual el dia 22 d'abril a través d'un vídeo que es publicarà a les xarxes del CNL d'Osona.

El projecte "T'estimo": mapa lingüístic d'Osona

Des del mes de febrer el CNL d'Osona ha anat enregistrant en àudios l'expressió "t'estimo" en totes les llengües que es parlen a Osona. Es va considerar que era un mot ben apropiat per a la Diada de Sant Jordi i per això serà durant aquesta setmana que es farà públic a les xarxes. Els alumnes dels nostres cursos, els aprenents del programa de Voluntariat i també alguns alumnes dels instituts de la comarca han enregistrat la seva veu dient aquests mots. El resultat és un mapa lingüístic clicable en el qual es podrà escoltar com sona 't'estimo' en totes aquestes llengües i també com s'escriu. El trobareu publicat a les xarxes del CNL d'Osona.

Recomanacions lectores

No podien faltar els llibres i les recomanacions per Sant Jordi. Demanarem a biblioteques, llibreters i llibreteres, alumnes, voluntaris... que ens gravin una recomanació lectora, un llibre que els ha agradat de llegir i que ens diguin per què el recomanen. I totes aquestes recomanacions les compartirem a les xarxes del CNL d'Osona.

Campanya "A l'abril, cada paraula val per mil"

Una altra de les activitats d'aquest mes és la campanya "A l'abril, cada paraula val per mil" . En aquesta ocasió es tracta de trobar les quinze parelles de paraules sinònimes que trobareu als aparadors de les botigues d'Osona, exposades en els cartells o bé, durant aquesta setmana també trobareu els punts de llibre amb les 15 parelles de paraules a les llibreries de la comarca.

Podeu trobar més informació sobre el concurs al blog https://blogs.cpnl.cat/concurscat/

Osona

A les 16.41 h.

Vols compartir aquest acte?