El CPNL col·labora en el concurs del Grup Bon Preu per fomentar l’ús del català entre els clients i el personal dels supermercats

Ús professional

El CPNL torna a assessorar el Grup Bon Preu en matèria lingüística en el marc de la campanya "Alimenta el català"

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i els supermercats Bonpreu i Esclat col·laboren, una vegada més, per estendre l'ús del català entre el personal dels establiments i els seus clients. En el marc de la campanya "Alimenta el català", el grup Bon Preu engega a les seves xarxes socials el concurs Donaparaules, adreçat a qualsevol usuari i orientat a reforçar la sensibilitat cap a la llengua catalana.

Aquest concurs, que compta amb l'assessorament lingüístic i la supervisió del CPNL, es farà a través del canal d'Instagram de Bonpreu (@bonpreuesclat). Es proposaran paraules relacionades amb productes d'alimentació que se solen utilitzar incorrectament en català i les persones participants n'hauran de suggerir la forma correcta, tenint en compte totes les variants dialectals del català. La primera persona que encerti la resposta guanyarà el producte de la paraula corresponent.

Paral·lelament, el grup de supermercats també durà a terme el concurs intern Donaexpressions a través de la seva intranet per fer pedagogia, d'una manera amena, sobre certes expressions que sovint es fan servir de manera errònia en l'entorn laboral. Hi podrà participar tot el personal de l'empresa i la persona guanyadora s'endurà un lot de productes bonpreu.

El CPNL i Bon Preu, compromesos amb la sensibilització lingüística

La campanya "Alimenta el català" és una acció del Grup Bon Preu per reforçar la responsabilitat lingüística i la proximitat emocional amb la clientela dels seus establiments. L'última acció d'aquesta campanya s'havia centrat a fomentar la sensibilitat cap a les variants dialectals del català per establir lligams emocionals i de pertinença a través de la relació entre el producte, el territori d'origen i la parla.

El CPNL orienta empreses, l'Administració pública i entitats que volen incrementar l'ús del català i millorar-ne la qualitat. També ha col·laborat amb Bonpreu i Esclat en altres iniciatives per reforçar l'ús del català dins de l'empresa, com ara oferir cursos de català de diferents nivells al personal del grup o en la campanya de sensibilització lingüística interna anomenada "Proximitat emocional".

Vols compartir aquesta notícia?