Paraules de 4 continents

Cursos de català, Llengua i cultura

Alumnat i professorat de nivell bàsic comparteixen les seves paraules preferides

Com cada any, el dia 21 de febrer és el Dia Internacional de la Llengua Materna i, un any més, l'alumnat i el professorat dels cursos presencials de català hi ha col·laborat amb un mural de paraules preferides, agrupades per continents i colors diferents. Al llarg de la setmana s'ha anat fent el recull i a final de setmana s'ha fet la presentació final.

Enguany hi han participat més de trenta persones que han representat una gran varietat lingüística. Una desena de llengües de 4 dels 5 continents han tingut representació gràfica. Així han sortit paraules europees, en castellà, anglès, georgià i català; paraules asiàtiques, en panjabi i urdú; paraules africanes, en àrab, amazic, fula i francès, i paraules americanes, en portuguès, castellà i quítxua.

Alguns dels exemples són: nagora (carall), ´subha savèra (bon dia), gourgeous (preciosa) o aman (aigua). Aquestes paraules han estat triades per diferents motius com la sonoritat, la bellesa de la paraula o el significat.

En definitiva, es tracta de posar en comú paraules de diferents llengües per visualitzar la riquesa cultural que hi ha a les aules i que, en el fons, mostra la realitat lingüística de la comarca.

Vols compartir aquesta notícia?