Final de trimestre amb un Nadal berguedà

Cursos de català

Els serveis de català de Berga i Berguedà i Òmnium Cultural del Berguedà, com cada any, hem celebrat el Nadal amb els alumnes de les classes de català i les parelles del Voluntariat per la llengua

L'activitat festiva de Nadal es va dividir en dues parts:  

La primera part, Com se celebra el Nadal al Berguedà?, es va fer al Casal Cívic de Berga. Es va passar un Power Point a l'alumnat amb una breu explicació de les tradicions de Nadal, sobretot de les que són pròpies de la comarca: l'escudella de blat de moro, la Fia-faia... Després es va fer cagar el Tió. Totes les persones assistents a l'acte van tenir un regal, donació del Banc del Temps de Berga. 

La segona part va tenir lloc a la plaça de Sant Joan, on la Coral Queraltina i els alumnes de l'Escola Vedruna van fer una cantada de nadales. 

Aquesta activitat sempre està molt ben rebuda per l'alumnat. Tanca la rutina de la classe i és una manera divertida de celebrar el final de trimestre i les festes nadalenques. També, per a les parelles lingüístiques, que els permet parlar d'un tema diferent i conèixer una mica més la comarca i les tradicions de fora.

Els serveis de català de Berga i Berguedà agraïm a Òmnium Cultural del Berguedà l'interès per tirar endavant aquest acte cada any; i agraïm també la col·laboració de la Coral Queraltina, l'Escola Vedruna i el Banc del Temps de Berga. 

Vols compartir aquesta notícia?