El Mercat de Puigmercadal de Manresa promou el català

Voluntariat per la llengua > Establiments col.laboradors

Quinze comerços del Mercat de Puigmercadal se sumen a la xarxa d'establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua

La xarxa d'establiments col·laboradors són gairebé 5.000 comerços de tot Catalunya que pretenen promoure la llengua fent-ne ús. Qualsevol establiment interessat a adherir-se al programa pot fer-ho posant-se en contacte amb el CNL Montserrat.

Aquests establiments també es podran beneficiar dels serveis que el CNL Montserrat ofereix als comerços: revisions de textos, assessorament lingüístic en l'edició de rètols o cartells i col·laboració en campanyes o concursos de llengua i comerç com el que s'està duent a terme actualment: "A l'abril cada paraula val per mil".

Nou parades del Mercat de Puigmercadal de Manresa han renovat l'acord de col·laboració per continuar formant part de la xarxa d'establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua. Durant el primer trimestre de l'any, també s'hi han adherit sis establiments nous que sumen un total de 15 comerços col·laboradors. La xarxa d'establiments col·laboradors són comerços que es comprometen a atendre el client en català si aquest s'hi adreça en aquesta llengua, encara que la parli amb dificultats. A banda, participen en el programa de pràctiques lingüístiques, actualment aturat a causa de la Covid, a través del qual l'alumnat dels cursos de català pot fer pràctiques de conversa amb els comerciants. Aquestes activitats pretenen promoure l'ús del català en el sector comercial i potenciar el català com a llengua de comunicació habitual entre clients i comerciants. Un dels principals objectius d'aquesta xarxa és conscienciar el sector que cal donar l'oportunitat d'aprendre la llengua als nouvinguts amb un gest ben senzill que és el de parlar-los en català de manera distesa i agradable.

Revisions lingüístiques per a establiments i comerciants

El CNL Montserrat posa a l'abast de tots els establiments del Mercat de Puigmercadal el Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL), amb la finalitat de garantir la qualitat de les comunicacions escrites i afavorir la progressiva autonomia lingüística dels usuaris. Totes les persones que necessitin elaborar un cartell, un rètol o qualsevol comunicació escrita poden fer ús del SAL, un servei gratuït que revisa i vetlla per la qualitat lingüística de les comunicacions escrites i per a la millora de la comunicació a les xarxes socials. L'objectiu és dotar el sector comercial d'eines i recursos perquè puguin comunicar de manera eficaç, publicar textos de qualitat i redactar amb seguretat

Aquest servei també s'ofereix al sector empresarial de la ciutat. Es tracta de facilitar al màxim l'ús del català en les comunicacions empresarials, com un element important de la qualitat integral del producte que s'ofereix.

Les empreses o associacions empresarials que vulguin accedir als serveis del SAL s'han d'adreçar al CNL Montserrat per mitjà de l'adreça manresa(ELIMINAR)@cpnl.cat.

Professionals altament qualificats revisen els textos amb un mètode de revisió propi i atenció personalitzada. Aquest servei està sotmès a unes condicions d'ús que impliquen certes restriccions, com treballs de creació, treballs acadèmics o textos provinents de centres d'ensenyament.

També s'ofereixen altres servies de suport, com el Pla d'autonomia lingüística, l'entrenament lingüístic per a empreses o les sessions formatives sobre, entre d'altres, llenguatge a les xarxes socials o llenguatge igualitari.

Vols compartir aquesta notícia?