El Mercat de la Masuca promou el català

Voluntariat per la llengua

Vint-i-quatre comerços del Mercat de la Masuca d’Igualada formen part de la xarxa d'establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua.

Setze parades del Mercat de la Masuca han renovat l'acord de col·laboració per continuar formant part de la xarxa d'establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua. Aquest primer trimestre de l'any, també s'hi han adherit vuit establiments nous que sumen un total de vint-i-quatre comerços col·laboradors. La xarxa d'establiments col·laboradors són comerços que es comprometen a atendre el client en català si aquest s'hi adreça en aquesta llengua, encara que la parli amb dificultats. A banda, participen en el programa de pràctiques lingüístiques, actualment aturat a causa de la Covid, a través del qual l'alumnat dels cursos de català pot fer pràctiques de conversa amb els comerciants. Aquestes activitats pretenen promoure l'ús del català en el sector comercial i potenciar el català com a llengua de comunicació habitual entre clients i comerciants. Un dels principals objectius d'aquesta xarxa és conscienciar el sector que cal donar l'oportunitat d'aprendre la llengua als nouvinguts amb un gest ben senzill que és el de parlar-los en català de manera distesa i agradable.

La xarxa d'establiments col·laboradors són gairebé 5.000 comerços de tot Catalunya que pretenen promoure la llengua fent-ne ús. Qualsevol establiment interessat a adherir-se al programa pot fer-ho a través del correu electrònic del Servei Local de Català (igualada@cpnl.cat).

Vols compartir aquesta notícia?