EL CNL Montserrat commemora el Dia Mundial de la Poesia

Llengua i cultura

El CPNL tanca el cicle dedicat al "príncep dels poetes" dins de l'Any Josep Carner, amb un joc de preguntes en línia sobre la seva obra


El CPNL col·labora a difondre activitats al voltant del poema "No em despulleu", de Felícia Fuster, autora de l'any 2021, que la Institució de les lletres Catalanes ha escollit per a l'acte central de la diada

Acte central del dia Mundial de la Poesia a Manresa

La celebració del Dia Mundial de la Poesia al Consorci per a la Normalització Lingüística referma el reconeixement de Josep Carner com a autor literari de l'any 2020, amb un joc virtual de preguntes i explicacions de curiositats sobre l'obra del "príncep dels poetes", que es difondrà a les xarxes socials al voltant del 21 de març, data de la commemoració.


La difusió del joc virtual a través dels diferents comptes del Consorci (Twitter, Facebook i Instagram) és l'homenatge que l'organització ret a l'escriptor, com a cloenda de l'any literari en el 50è aniversari de la seva mort. Una commemoració que s'ha allargat fins ben entrat el 2021.


Acte central del Dia Mundial de la Poesia


Com cada any, el CPNL també col·labora en un acte central que commemoració del Dia Mundial de la Poesia. Enguany, l'autora escollida per a la commemoració és Felícia Fuster (Barcelona, 1920 - París, 2012), poeta, traductora, artista plàstica i feminista compromesa. El seu poema "No em despulleu", traduït a 21 llengües, també en llengua de signes catalana, protagonitzarà l'acte central del Dia Mundial de la Poesia, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, que tindrà lloc el 21 de març, a les 17 h, a l'Arts Santa Mònica de Barcelona.


A banda, a Manresa el CNL Montserrat col·labora en l'acte central del Dia Mundial de la Poesia a Manresa amb un recital de Mohamad Bitari, poeta, traductor, periodista i dramaturg palestí-sirià exiliat polític a Catalunya, que recitarà poemes propis en àrab, intercalats amb les traduccions en català a càrrec de la poetessa Sònia Moya. Vignesh Melwani els acompanyarà amb improvisacions musicals, eclèctiques, minimalistes i d'influència índia, inspirades en els poemes.


Intervindran en l'acte l'alumna i participant del Voluntariat per la llengua Nadia Maazouz i l'alumne Moulay Idriss, que llegiran poemes en àrab i en català amb l'acompanyament musical del llaüt de Hamid Abounal. 

Podeu veure l'acte sencer al canal de Youtube de Manresa Cultura 

ttps://www.youtube.com/watch?v=rEdW25In4WM


Dia Mundial de la Poesia


El 1999, durant la 30a Conferència General a París, la Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia, per ressaltar una de les formes de més valor de l'expressió identitària i lingüística de la humanitat.
 

Vols compartir aquesta notícia?