El CNL Montserrat commemora el Dia Internacional de la Dona

Llengua i cultura, Assessorament lingüístic

Un taller virtual de llenguatge igualitari i la difusió de cartells i frases feministes de dones cèlebres durant el mes de març a través de les xarxes són les activitats que el CNL Montserrat ha organitzat amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

El Consorci per a la Normalització Lingüística commemora el Dia Internacional de la Dona posant èmfasi especial en la música en català interpretada per dones o amb temàtica reivindicativa al voltant de la dona.

Un total de 32 temes musicals protagonitzen la llista 8M del Consorci, que conté intèrprets destacades com Andrea Motis, Roba Estesa o Rosalia, entre moltes altres.

El Consorci contribueix, així, a fer més present una mostra de la important aportació professional de les dones en el sector cultural, que en ocasions s'ha vist invisibilitzada o relegada a un segon terme.

El compte CPNL a Soptify, creat el mes de febrer, ja compta amb prop de 1.300 seguidors; disposa de 17 llistes de temàtiques diverses i, en total, pot reproduir unes 900 cançons.

A banda de la nova llista dedicada al Dia Internacional de la Dona, s'hi poden trobar llistes d'estils musicals concrets, peces per acompanyar en determinats estats d'ànim o per aprofundir en la cultura i la història del país.


La diada es commemorarà també amb actes organitzats pel CPNL arreu del territori, tant en format virtual com presencial, sempre amb les mesures corresponents de protecció i seguretat per la pandèmia. En aquest sentit, destaquen les actuacions del Centre de Normalització Lingüística Montserrat, que ofereix un taller virtual de llenguatge igualitari, sobretot adreçat a persones relacionades amb l'àmbit de la llengua, la dona i la igualtat, així com la citació del 8M, una campanya de difusió a través de les xarxes socials del CNL Montserrat que divulgarà frases feministes pronunciades per dones cèlebres. La campanya, elaborada pel Col·lectiu CPNL, es durà a terme entre el 8 i el 19 de març amb l'objectiu de donar a conèixer lemes feministes de personalitats internacionals de diferents èpoques i períodes com Beyoncé o Maria Mercè Marçal.  

Vols compartir aquesta notícia?