La paraula que més m’agrada i una Volta pel món

Acolliment

El dia 21 de febrer era el Dia Internacional de la Llengua Materna i, per commemorar-lo, els serveis de català del Berguedà van proposar un parell d'activitats als diferents cursos de català virtuals.

Aquestes activitats es van oferir al llarg de la setmana amb l'objectiu de posar en relleu la diversitat lingüística present a les aules i reconèixer la pluralitat cultural de la societat. És per això que s'ha demanat a tots els alumnes que compartissin la paraula de la seva llengua materna que més els agradés. Després han explicat el perquè, l'han traduït al català i a les diferents llengües del grup classe.

Aquí en teniu una mostra.

Dia Internacional de la Llengua Materna

Mamá (mama)

Itsaso (mar)

Parcero (amic)

Tabiaa (naturalesa)

Tazmamart (enyorança)

Yma (mare)

Dalah (llavor)

Tierra (terra)

Crisálida (crisàlide)

Muguit (pluja)

Agen (somriure)

Bugalamun (camell)

A banda de les paraules, també s'ha fet ressò de l'activitat principal del Consorci per a la Normalització Lingüística, La volta al món amb les llengües, un joc interactiu que es pot trobar a les xarxes socials i que serveix per repassar la situació lingüística dels cinc continents. Amb una atenció especial de la provinença dels alumnes hem passat pels continents a través de preguntes sobre aspectes lingüístics.

Vols compartir aquesta notícia?