EL CPNL SUSPÈN TOTA L'ACTIVITAT PRESENCIAL

Altres

D'acord amb les instruccions que estableix el Govern davant de la pandèmia del Coronavirus Covid-19, des del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) estem treballant per adoptar les mesures oportunes per tal de minimitzar els efectes sobre la salut dels nostres treballadors i usuaris. Per aquest motiu, s'ha decidit suspendre tota l’activitat presencialdel CPNL.
Aquestes mesures s'inicien a partir d'avui dijous 12 de març i durant un termini de 15 dies.
Treballem perquè la incidència sobre els usuaris sigui la mínima i es prendran totes les mesures que tinguem a l'abast per poder reprendre l'activitat, tant la formativa com la resta, tan aviat com la situació ho permeti.
Entretant, responem les preguntes dels usuaris, proposem recursos de llengua a les xarxes socials, treballem reprogramant l'activitat formativa per quan la situació es normalitzi i establim noves mesures.


CONNECTA'T. ACTIVA EL TEU CATALÀ!

Les noves mesures establertes pel Consorci han de permetre, sobretot, donar resposta a aquestes persones, que són objectiu prioritari de l'organització, que han iniciat el seu aprenentatge amb la voluntat d'adquirir una mínima comunicació en català, per poder-se desenvolupar en situacions quotidianes personals i de l'entorn, i a tothom que vulgui iniciar-se o millorar el seu català.


Voluntariat per la llengua (VxL) virtual

Es reprèn la formació de noves parelles lingüístiques en modalitat virtual, interrompuda des del decret d'estat d'alarma. D'aquesta manera, totes les persones que s'inscriguin com a voluntàries o aprenentes, seleccionant la preferència "Virtual", a https://www.vxl.cat/participa-hi i les que ho hagin fet fins ara i no tinguin encara parella assignada rebran una comunicació per correu electrònic amb la informació necessària per començar les trobades per practicar el català o ajudar a practicar-lo a través de videoconferència.

Els requisits tècnics per al VxL virtual són disposar d'ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus a l'ordinador (o auriculars).

Tal com s'ha anat informant fins ara, les parelles lingüístiques que ja funcionaven en modalitat presencial i han hagut d'interrompre les trobades, tenen l'opció de seguir-les en modalitat virtual fins que la situació es normalitzi. Tota la informació sobre l'opció virtual es troba a https://www.vxl.cat/virtual i qualsevol consulta sobre el programa es pot fer enviant un correu electrònic a vxl(ELIMINAR)@cpnl.cat o a través del compte de Twitter @vxlcat.


Parla.cat: el català en línia

Els alumnes actuals i les persones interessades a aprendre català disposen de l'opció d'inscriure's a la modalitat lliure de la plataforma Parla.cat (www.parla.cat) perquè puguin continuar avançant en el coneixement del català al seu ritme, o puguin iniciar-s'hi.


Assessorament lingüístic telemàtic

L'objectiu principal de l'assessorament lingüístic del Consorci és fomentar l'autonomia lingüística dels usuaris. Per aconseguir-ho, el CPNL aplica un mètode propi de revisió de textos i una atenció personalitzada als usuaris del Servei d'Assessorament Lingüístic. Es pot sol·licitar aquest servei a través del correu sal(ELIMINAR)@cpnl.cat.


Mesures, totes elles, que s'afegeixen al conjunt d'iniciatives solidàries i de suport a la situació de confinament general, amb la voluntat de contribuir a fer-la més agradable.

Es podrà seguir tota la informació actualitzada des del web del CPNL (cpnl.cat), dels centres de normalització lingüística i les xarxes socials. Si necessiteu fer alguna consulta podeu fer-ho a cpnl(ELIMINAR)@cpnl.cat


Aquí podeu trobar recursos de llengua:
https://llengua.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Politica-Lingueistica-ofereix-serveis-en-linia-per-aprendre-practicar-i-promoure-el-catala

Vols compartir aquesta notícia?