Notícies

 1. "A l'abril cada paraula val per mil" a les aules

  Durant el mes d'abril els alumnes dels cursos Bàsic 3 i Elemental del Servei Local de Català de Manresa han participat al concurs "A l'abril cada paraula val per mil" que consistia a trobar el significat de paraules del sector del comerç que s'utilitzen poc. 

  Cursos de català, Llengua i cultura

 2. El Govern convida els ciutadans a fer propostes sobre el català en sessions en línia

  S'hi debatrà la situació en els àmbits en què la llengua té reptes i dificultats per superar. Qualsevol persona interessada en el futur del català s'hi pot inscriure i participar-hi

  Altres

 3. Nou grup de conversa a Berga

  Gràcies a la col·laboració d'una voluntària per la llengua, un grup de vuit alumnes i exalumnes dels cursos de català de Berga i Berguedà poden continuar practicant la llengua oral en aquestes tertúlies que es duen a terme setmanalment.

  Voluntariat per la llengua

 4. Sortida cultural del alumnes de nivell Inicial per Manresa

  Els alumnes de nivell inicial van fer una sortida perquè es familiaritzessin amb l'entorn del CNL Montserrat i amb el centre històric de Manresa. Dijous passat van agafar carpeta i bolígraf i ens van dirigir a la biblioteca del Casino. De camí, es van anar aturant davant d'edificis i punts d'interès de la ciutat, com ara el CAP Bages, la comissaria de policia, l'oficina de correus, el teatre Kursaal, el teatre Conservatori, l'edifici modernista la Buresa, la Plana de l'Om, la plaça Major, l'Ajuntament i la plaça del Mercat Municipal de Puigmercadal. Les diferents parades els van servir per repassar el vocabulari de la ciutat i les preposicions de lloc que havien treballat prèviament a classe. Tots els alumnes tenien una fitxa que havien d'emplenar al llarg del recorregut amb preguntes bàsiques sobre l'entorn i sobre l'observació del que vèiem als carrers de Manresa. A més a més, es van poder fer el carnet de la biblioteca. Ara ja poden fer préstecs bibliotecaris de llibres, pel·lícules i participar en qualsevol activitat cultural programada.

  Cursos de català

 5. Visita a l'exposició del Voluntariat per la llengua

  Aquesta setmana l'alumnat dels cursos Bàsic 1 i Bàsic 2 ha visitat l'exposició sobre el Voluntariat per la llengua a la Biblioteca Comtat de Cerdanya - Puigcerdà. Ha pogut gaudir d'una visita guiada per la biblioteca, fer-se'n el carnet i conèixer els recursos de què disposa l'equipament per aprendre català i poder continuar l'aprenentatge de llengua a través de llibres de lectura fàcil o clàssics adaptats.

  Voluntariat per la llengua

 6. Lliurament dels premis “A l’abril cada paraula val per mil” 2022

  Dimecres, 11 de maig de 2022, es va fer l'acte d'entrega dels premis del concurs "A l'abril cada paraula val per mil", organitzat pel CNL Montserrat. La directora del CNL, Núria Brugarolas, va presentar l'acte i va explicar les activitats de coneixement i foment de l'ús de la llengua que es duen a terme al CNL Montserrat.

  Socioeconòmic, Llengua i cultura, Sensibilització

 7. Política Lingüística publica 25 vídeos amb trucs per conversar en català

  La sèrie "Màgia per conversar" s'adreça a les parelles del VxL, l'alumnat del CPNL i tots els aprenents de català

  Voluntariat per la llengua

 8. Cap de setmana d'estrenes en català

  Divendres s'estrenen als cinemes dues pel·lícules doblades al català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística. També s'estrena a les sales comercials la pel·lícula guanyadora de l'Os d'Or de la Berlinale, Alcarràs, que ha comptat amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)

  Oci i consum

 9. Participació de parelles lingüístiques, el dia 23, diada de Sant Jordi, en l’activitat A Tota Veu

  El dia 23, diada de Sant Jordi, parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua del CNL Montserrat van participar en l'activitat A Tota Veu, organitzada per Òmnium Bages-Moianès.
  Les parelles lingüístiques van fer una lectura pública de poemes en les llengües maternes dels aprenents i la lectura de la traducció al català dels seus voluntaris.
  En aquesta edició s'hi van escoltar poemes en portuguès, grec, espanyol, àrab, grec i xinès.

  Llengua i cultura

 10. Concurs "A l'abril cada paraula val per mil" a les botigues de Manresa

  Saps què és un LLONGUET? Creus que tens la resposta a aquesta pregunta? Doncs respon la resta de qüestions del concurs "A l'abril cada paraula val per mil" que trobaràs als aparadors de les botigues de Manresa, participa en el concurs i guanya diversos vals de compra per als comerços de Manresa

  Socioeconòmic, Llengua i cultura, Sensibilització