25 anys fent bategar el català

CNL Montserrat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 12 de març de 2019

Moià se suma a l'Any Fabra

Dissabte, 9 de març, va tenir lloc la inaugració de l'exposició Pompeu Fabra. Una llengua completa i la presentació del còmic Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua al Museu de Moià, en el marc dels actes commemoratius de l'Any Fabra 2018. 

Moià se suma a l'Any Fabra

Els actes del matí de dissabte 9 de març de 2019 al Museu de Moià entorn a la figura de Pompeu Fabra van ser tot un èxit de públic. 38 persones van participar a la inauguració de l'exposició temporal Pompeu Fabra. Una llengua completa, en la qual, després d'una breu introducció i agraïments de la directora del Museu, Marta Fàbrega, la directora del Centre de Normalització Lingüística Montserrat, Núria Brugarolas, ens va situar en el context de l'exposició i en va fer la presentació.

Seguidament, l'acte es va traslladar a l'exterior on una seixantena de persones van participar a la presentació del còmic Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua, del dibuixant Oriol Garcia Quera i la filòloga Gemma Pauné. Els autors i l'editor Rafael Català i Dalmau van establir una taula rodona que ens va acostar al còmic, a les anècdotes de la seva creació i a detalls inèdits de la producció. 

L'exposició temporal es podrà visitar gratuïtament fins al 30 d'abril de 2019. Presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball. És una exposició itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels serveis territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Horari visita museu
Dijous, divendres i ponts: matí, 10.30 a 14 h
Dissabtes: matí, 10.30 a 14 h i tarda, 15.30 a 18 h.
Diumenges i festius: matí de 10.30 a 15 h.
 


Font: Museu de Moià

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter