25 anys fent bategar el català

CNL Montserrat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 7 de març de 2019

El Voluntariat per la llengua a Manresa suma trenta noves parelles lingüístiques

Voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la llengua es van poder conèixer, el passat 18 de febrer, en una trobada que va tenir lloc al Centre de Normalització Lingüística.

El Voluntariat per la llengua a Manresa suma trenta noves parelles lingüístiques

Voluntaris i aprenents d'aquesta nova edició

El passat 18 de febrer es va celebrar l'acte de presentació de les noves parelles lingüístiques d'aquest segon trimestre a Manresa. En aquesta edició s'han format trenta noves parelles lingüístiques que, juntament amb vint-i-dues que continuen de la passada tardor, sumen cinquanta-dues parelles lingüístiques que es trobaran una hora a la setmana per practicar català a través de la conversa.

L'acte va tenir lloc al Centre de Normalització Lingüística Montserrat i va aplegar uns vint-i-cinc assistents, entre voluntaris i aprenents. Durant la sessió es va donar a conèixer el programa, aquest cop d'una manera diferent: a través d'un Kahoot, un joc interactiu de preguntes i respostes que tothom va poder seguir a través del seu mòbil. També es van donar les informacions i orientacions necessàries perquè les trobades siguin tot un èxit.

Al Bages també s'han format més parelles lingüístiques que faran les seves trobades fins al juny: quatre parelles a Monistrol de Montserrat (tres de les quals repeteixen) i deu parelles que es troben dins el centre penitenciari Lledoners gràcies als voluntaris que s'hi desplacen.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa de foment de l'ús social del català impulsat per la Direcció General de Política Lingüística que gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística. El 2018, el VxL va assolir el rècord històric de més de 10.600 parelles formades en un any, i de més de 130.000 des que es va iniciar el programa el 2003.

El VxL facilita que persones que habitualment parlen català es trobin amb persones que volen practicar-lo i conversin en un ambient real i distès. D'aquesta manera, les persones que es volen llançar a parlar en català agafen seguretat i fluïdesa i les que parlen habitualment català s'acostumen a no canviar de llengua innecessàriament.

Totes aquelles persones interessades a inscriure-s'hi ho poden fer a través del portal www.vxl.cat o al Servei Local de Català de Manresa (passeig de Pere III, 68). Les inscripcions estan obertes tot l'anyConsorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter