25 anys fent bategar el català

CNL Montserrat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 23 de novembre de 2018

Teatre amb Pompeu Fabra

Dijous, 22 de novembre, la Biblioteca Central d'Igualada va acollir la representació del monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra! amb motiu de la commemoració de l'Any Fabra. 

Teatre amb Pompeu Fabra

«Pompeu Fabra: jugada mestra!» és un espectacle teatral en què, utilitzant la metàfora esportiva, l'espectador s'introduirà a la dimensió científica i humana del geni ordenador de la llengua catalana. L'obra es va dur a terme gràcies a la iniciativa del Departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament, el Consorci per a la Normalització Lingüística, Òmnium Cultural Anoia  i la Biblioteca Central d'Igualada.

Una cinquantena de persones van poder veure com l'actor Òscar Intente es fica a la pell del jove Pompeu, que va ser un tennista apassionat, i amb la raqueta i pilota en mà, interpel·la el públic: es pot jugar a tennis sense regles? En l'esport, com en la llengua, cal compartir unes normes i acceptar-les per jugar bé. 

Pompeu Fabra és una de les personalitats més importants de la Catalunya del segle XX. En opinió de Josep Pla, simplement, la més important, perquè va aconseguir, de manera explícita i indiscutible, realitzar una obra d'abast col·lectiu a la qual es va adherir tot el país. La codificació lingüística de Pompeu Fabra és el signe extern més clar de la unitat i cohesió de la Catalunya d'avui. L'any 2018 està dedicat a commemorar la seva figura i l'obra que ens va llegar, tal com ho va acordar el Govern de Catalunya a l'agost passat per celebrar els 150 anys del seu naixement i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.

Aquesta activitat es va dur a terme gràcies a la col·laboració entre la Biblioteca d'Igualada, Òmnium Cultural, el CNL Montserrat i el Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Igualada, que va comptar amb la representació del regidor de Cultura del consistori igualadí, Pere Camps, qui va destacar la grnn tasca que Pompeu Fabra va fer en benefici d'una llengua i una societat. Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes