25 anys fent bategar el català

CNL Montserrat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 8 de novembre de 2018

Pompeu Fabra, als comerços d'Igualada i Manresa

Diverses botigues de les capital del Bages i l'Anoia s'han volgut sumar a la commemoració de l'Any Fabra exposant un aparador dedicat al mestre. 

Pompeu Fabra, als comerços d'Igualada i Manresa

L'any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra. Se celebren els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.  

Durant l'any s'organitzen diverses activitats en memòria i reconeixement a la figura que va modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. La celebració subratlla la seva aportació a la llengua, a més de posar en valor el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya. 

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Montserrat se suma a la celebració de l'Any Pompeu Fabra amb l'organització de diverses activitats i amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, organismes i entitats del territori.

Per fer-ho visible a la ciutadania, entre els mesos de novembre i desembre diversos comerços d'Igualada i Manresa dedicaran un espai de la botiga a Pompeu Fabra. Hi exposaran llibres del filòleg, que han estat cedits per les biblioteques d'Igualada i Manresa, juntament amb un mot Fabra extret del Diccionari de la llengua catalana de Pompeu Fabra.

Aquesta activitat compta amb el suport de la UBIC Manresa, Òmnium Bages, Òmnium Anoia, Igualada Comerç, Biblioteca Central d'Igualada i Biblioteca el Casino de Manresa.

Si esteu interessats a tenir un aparador Fabra, cal que us poseu en contacte amb el CNL Montserrat al 93 872 17 07 - allobet@cpnl.catConsorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes