25 anys fent bategar el català

CNL Montserrat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 24 d'octubre de 2018

Puigcerdà descobreix el mestre Fabra vist pels seus alumnes

El cicle de conferències que impulsa la Generalitat de Catalunya amb motiu de la commemoració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana va fer parada, dissabte passat, a Puigcerdà.

Puigcerdà descobreix el mestre Fabra vist pels seus alumnes

Emmarcada en el cicle de conferències de l'Any Fabra, dissabte, 20 d'octubre, al Museu Cerdà de Puigcerdà, hi va tenir lloc la xerrada Descobreix el mestre Fabra vist pels seus alumnes a càrrec de Maria-Rosa Llobet, professora de la Universitat de Barcelona.  

Va ser una conferència divertida i curiosa sobre la feina com a mestre de català del nostre Fabra, amb anècdotes, comentaris i fins i tot crítiques recollides pels seus alumnes a classe. Unes intervencions que deixen entreveure que Pompeu Fabra no era l'home obsessionat amb la gramàtica que ens pensem que era, sinó que era un home amb una passió enorme per la llengua i la cultura catalanes i també, perquè no dir-ho, amb un bon sentit de l'humor.  

Aquesta conferència es va dur a terme gràcies al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la coordinació entre el Servei Comarcal de Català de la Cerdanya, el Grup de Recerca de la Cerdanya i Òmnium Cerdanya.  Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes