25 anys fent bategar el català

CNL Montserrat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 30 de novembre de -1

Primera de les activitats de l'Any Fabra a Manresa

Amb motiu de la commemoració del 150 aniversari del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana, el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, d'ajuntaments i d'entitats d'arreu de Catalunya organitza un seguit d'activitats arreu de Catalunya. 

Primera de les activitats de l'Any Fabra a Manresa

Sota el títol Per què Fabra va ser el seny ordenador de la llengua catalana? es va encetar ahir, 10 de maig, la primera de les activitats de l'Any Fabra a Manresa. David Paloma, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i divulgador de la figura de Fabra, va ser l'encarregat de donar a conèixer la vida i l'obra d'aquest il·lustre personatge que va contribuir de manera significativa a la codificació de la llengua catalana.

Paloma va presentar Fabra tant des de la dimensió filològica com la social i històrica i va posar de relleu la gran labor del mestre en l'elaboració d'una sèrie d'obres que van servir per normativitzar la llengua catalana. També va voler destacar el tarannà conciliador del personatge a l'hora de recollir les aportacions dels diferents sectors de la societat pel que feia a l'ús de la llengua, que van ser el fruit d'anys de dedicació i de la publicació de les obres fabrianes.  

Dins del seguit d'activitats que s'han organitzat per tal de divulgar la figura del lingüista, del 17 al 31 de maig, el CNL Montserrat acollirà l'exposició «Pompeu Fabra. Una llengua completa» i el mes de novembre ha programat una visita a la ruta Pompeu Fabra. Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes