25 anys fent bategar el català

CNL Montserrat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 15 de desembre de 2017

La coral Cor Obert actua al Teatre Conservatori

El dijous 28 de desembre a les 8 del vespre, el Teatre Conservatori acollirà l'espectacle Emociona't que és Nadal. Es tracta d'un concert-recital ofert per un grup de persones d'edats, procedències i inquietuds diferents que entenen les arts escèniques i la cultura com a eines de cohesió i transformació social i que s'han unit per compartir vivències i celebrar l'alegria del Nadal.

La coral Cor Obert actua al Teatre Conservatori

Així, hi participaran institucions i entitats com la Coral Escodines, el Cor Divertimento dels Lledoners, el Cor Obert (format per voluntaris per la llengua i nouvinguts del Centre de Normalització Lingüística), la Coral Universitària de la FUB, Els Pastorets dels Carlins, el Grup Barretina de l'Esbart Manresà, i la coral Joc de Veus d'Ampans.

A més, es comptarà amb quatre músics i dues rapsodes que recitaran fragments del Poema de Nadal i esquetxos dels Pastorets de Folch i Torres en una adaptació de Joan Barbé. L'escenografia anirà a càrrec de Txema Rico.

Dimarts, 12 de desembre, la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo, i la directora del muntatge, Rosa Maria Ortega, acompanyades de representats de les entitats organitzadores i participants, van fer la presentació de l'espectacle. Totes dues van remarcar la importància de reunir en un esdeveniment persones de procedències diverses, no professionals, per deixar clar que "la cultura és oberta a totes les persones i és un vehicle de cohesió social".

Rosa Maria Ortega va afirmar que Emociona't, que és Nadal vol reivindicar l'accés a la cultura i a la participació artística de tothom, "independentment d'on vingui i de les capacitats que tingui". La voluntat de l'acte és aprofitar la tradició nadalenca de casa nostra (nadales, Pastorets, etc) per "obrir les portes a nouvinguts, a persones d'edats, procedències i situacions personals molt diverses, per tal que se sentin partícips de la cultura de casa nostra".

És remarcable el fet que la majoria d'entitats són formades per sectors de població que habitualment "estan al marge de la cultura o dels escenaris", com ara la coral de les Escodines, formada per infants del barri "amb poques oportunitats per exemple d'anar a escoles de música de la ciutat", o bé el Cor Obert del CNL Montserrat, del qual formen part persones majoritàriament arribades d'altres països. També hi participaran usuaris d'Ampans, que mostraran "que també tenen capacitats per formar part d'una activitat artística", o bé els membres de la coral Divertimento del centre penitenciari Lledoners.

L'equip de coordinació és liderat per Rosa Maria Ortega i també en formen part Àngels Fusté, Josep Soler, Montserrat Llobet i Maurici Fargas. El guió i presentació és a càrrec del periodista i guionista Joan Barbé, qui explicava que es tracta d'un projecte "d'inclusió cultural i social".

En total, més d'un centenar de persones passaran per l'escenari, el vespre del dia 28. Rosa Maria Ortega va agrair "la complicitat de tota la gent que hi ha cregut i hi ha invertit hores. És una novetat, però està fet amb tota l'ànima".

Les entrades per a l'espectacle ja són a la venda, a la web o les taquilles del teatre Kursaal, a un preu de 5 euros.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes