25 anys fent bategar el català

CNL Montserrat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 19 de juny de 2017

Alumnes i participants del VxL tanquen temporada amb una ruta per la Igualada modernista

Divendres, 16 de juny, el Servei Local de Català d'Igualada i el Servei Comarcal de Català de l'Anoia, amb la col·laboració del Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Igualada, van organitzar una ruta pels llocs més emblemàtics de la Igualada modernista del nucli antic de la ciutat.

Alumnes i participants del VxL tanquen temporada amb una ruta per la Igualada modernista

La ruta, que va aplegar 35 alumnes i participants del VxL, va començar a la plaça de l'Ajuntament i va acabar al Casino Foment, on hi ha les pintures de l'escenògraf Salvador Alarma, dedicades a l'òpera, amb presència constant en les produccions dels decorats del Liceu. Entre d'altres, es va visitar la Casa Ramon Vives Maixenchs, Cal Ratés o Ca la Mamita, edificis representatius del Modernisme català. També es van veure la Pastisseria Pla i la Pastisseria Targarona, que són establiments de la ciutat que destaquen pel bon estat de conservació que presenten tant les pintures com els  elements decoratius modernistes que tenen. 

Es tracta d'una ruta cultural i lúdica, mitjançant la qual s'apropa el patrimoni cultural de l'entorn als assistents i es generen espais de conversa espontània i distesa, que propicien la pràctica i la millora de l'aprenentatge de la llengua, el coneixement de l'entorn i de les persones que en formen part. La valoració dels assistents va ser molt positiva ja que van destacar que per a la majoria era la primera vegada que podien entrar a l'interior de certes cases igualadines d'època modernista i que les explicacions del tècnic David Martínez van ser molt profitoses i entenedores per conèixer una part de la història de la ciutat on viuen. Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes