25 anys fent bategar el català

CNL Montserrat

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 30 de maig de 2014

El CNL Montserrat celebra la festa dels 25 anys recordant els inicis, però sense oblidar el futur

Aquest dijous, el pati del Kursaal ha estat l'escenari de la festa dels 25 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística, aniversari que s'ha celebrat envoltat de records i d'esperança cap al futur del català.

El CNL Montserrat celebra la festa dels 25 anys recordant els inicis, però sense oblidar el futur

Els parlaments han anat a càrrec d'Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Joan Calmet, president del Consell de Centre del CNL Montserrat, Mercè Cardona, presidenta del Consell Comarcal del Bages, Juli Sanclimens, alcalde de Manresa el 1989 (any de fundació del Consorci), i Núria Brugarolas, directora del CNL Montserrat. Tots han coincidit a lloar la feina feta i també a reconèixer que, tot i els avanços en el coneixement i l'ús del català, cal continuar treballant en tots els àmbits de la societat perquè la llengua catalana sigui la llengua d'ús habitual.

En la seva intervenció, Ester Franquesa ha destacat que la llengua d'un poble és l'ànima del poble i que hem de fer que sigui tangible, visible i accessible a tothom. Per la seva banda, Juli Sanclimens ha recordat que a partir de l'any 1975 a Manresa s'ensenyava català clandestinament i ha tingut unes paraules de record cap a Marcel·lí Llobet, regidor de Cultura de llavors, impulsor de la creació del CNL Montserrat a Manresa i primer president del Consell de Centre del CNL Montserrat.

La festa ha transcorregut en un ambient lúdic i festiu amb reconeixements a Joan Vilamala, autor de l'auca dels 25 anys del CNL Montserrat, als quatre exalumnes del CNL, nascuts a Catalunya, Polònia, Veneçuela i Romania,  i a la parella lingüística formada per un català i un argentí, que han explicat la seva experiència i què els va motivar a aprendre català. S'ha brindat en catorze llengües diferents i el punt culminant de la festa ha arribat amb l'actuació multicultural del grup Amar Mendé, la cantant mongol Oyuna i la senegalesa Touty Mane, que cantant en català, han captivat els més de dos-cents assistents a l'acte.


dc
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter