Joc d'escapada amb els alumnes del Masnou

Llengua i cultura

Un joc d'escapada amb els alumnes del Masnou

Dimarts passat, un grup d'alumnes del nivell superior del Masnou va participar del joc d'escapada El misteri de les mines d'aigua, de la mà del Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua del Masnou.

El punt de partida del misteri va ser una intrigant carta i una vella maleta trobades a les golfes de la casa de l'avi Joan. Els alumnes, repartits en tres grups, van haver de recopilar dades i testimonis i fer un viatge al passat per conèixer la història de les famílies més benestants de la vila del Masnou.

Amb l'ajuda de diversos objectes que hi havia a la maleta i dels plafons explicatius repartits per la plaça d'Ocata i pels túnels de la Mina d'Aigua, els alumnes van poder treure conclusions i van trobar respostes a totes les preguntes clau del cas.

En acabar el joc, la tècnica del Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua, va acompanyar els alumnes dins l'edifici on hi havia recreada l'eixida d'una casa benestant del municipi amb el típic safareig, reconstruït a partir de peces originals, i van poder gaudir d'una col·lecció d'objectes vinculats a la construcció de la xarxa per a l'abastament d'aigua i de l'audiovisual “Les mines del Masnou, un patrimoni de tots i de totes”.

Finalment, van tornar a submergir-se sota terra per descobrir un tram de les mines d'aigua i conèixer, de la mà de la tècnica, la història de com es van començar a excavar les mines per captar i recollir l'aigua i canalitzar-la fins a les cases.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català del Masnou, amb la col·laboració del Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua i del Museu Municipal de Nàutica del Masnou.

Vols compartir aquesta notícia?