Tertúlia en català a la Biblioteca Joan Coromines del Masnou

El dimarts 26 de novembre es va fer la segona tertúlia en català del curs 2019-2020 a la Biblioteca Joan Coromines del Masnou, amb el comentari del llibre Seduccions de Marràqueix, de Josep Piera.

La tertúlia va comptar amb l'assistència dels alumnes del nivell superior (C2) i va estar conduïda per Carme Giol, voluntària lingüística. Amb el suport visual d'imatges del Marroc, els assistents van anar comentant els diferents vessants d'aquest atípic llibre de viatges, un relat intimista en el qual l'autor, en parlar del Marroc, parla d'ell, de la seva vida i de la València de la seva infantesa, que compara en molts aspectes amb el Marroc d'avui. El llibre està impregnat de filosofia, amb reflexions sobre el temps i el desert, i conté moltes referències literàries i artístiques. El llenguatge utilitzat és la prosa poètica, que reflecteix la faceta de poeta de l'autor, amb una extensa obra en vers publicada. Els assistents van comentar les dificultats de lectura, pel fet que l'autor escriu en la varietat valenciana i pel detall de les descripcions i la riquesa lèxica de l'obra.

Amb la lectura d'aquest llibre de viatges l'Oficina de Català s'ha sumat als actes del projecte «Descobrim el Marroc», dut a terme per la Biblioteca Joan Coromines al llarg d'aquest any.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català del Masnou en el marc del programa Voluntariat per la llengua, amb la col·laboració de la Biblioteca Joan Coromines.

Vols compartir aquesta notícia?